"СНСД неће бити у Савјету министара!"

Предсједник ПДП-а Младен Иванић изјавио је Срни да Савез за промјене не види разлог и потребу за хитну промјену садашње структуре Савјета министара БиХ.

Босна и Херцеговина 06.10.2015 | 18:18
"СНСД неће бити у Савјету министара!"

"Наше је мишљење да садашња структура Савјета министара БиХ треба да остане. Док год будем члан Предсједништва БиХ, Савез за промјене биће у Савјету министара БиХ, а СНСД-а неће бити", поручио је Иванић.

Он је потврдио да се сусрео са предсједником СДА Бакиром Изетбеговићем и да је том приликом поновио свој раније познати и изнесени став да уговор са Исламском заједницом у БиХ може да буде прихваћен само онда ако добије сагласност Српске православне цркве и Католичке цркве, односно да све три буду равноправне.

"Када је ријеч о називу језика, рекао сам да се ту може наћи рјешење да се тај предмет може назвати национални језик и граматика или матерњи језик и граматика и све је ријешено", рекао је Иванић.

Према његовим ријечима, генерално се највећи дио састанка односио на политичку ситуацију у Федерацији БиХ гдје је Изетбеговић саговорнике информисао о промјенама у Влади Федерације БиХ

"Ми смо то примили к знању и то је ствар партија у ФБиХ" навео је Иванић.

Изетбеговић је данас рекао да је на састанку са Иванићем и предсједником СДС-а Младеном Босићем разговарао о потенцијалној реконструкцији Савјета министара БиХ, али да никакав коначан договор није постигнут, додавши да Савез за промјене остаје партнер СДА на нивоу БиХ.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Младен

06.10.2015 16:24

Тако је,постали су опасни по ооколину. Радио активни отпад је боље имати крај себе него СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младјо

06.10.2015 16:42

Свака ти част за коментар. Кнежево

ОДГОВОРИТЕ
Name

јос мало

06.10.2015 18:35

Видимо се у новембру....ко це бити у Савјету брзо це се знати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобар

06.10.2015 22:16

Не бих више с Милорадом и његовим пајташима попио кафу ни да је генетски модификована.

ОДГОВОРИТЕ