Ису Мустафу поново гађали јајима

Активисти радикалног опозиционог покрета Самоопредјељење поново су данас гађали јајима премијера самопроглашеног Косова Ису Мустафу, а двојица њихових активиста је ухапшено, јавили су приштински медији.

Србија 06.10.2015 | 18:01
Ису Мустафу поново гађали јајима

Мустафа је, наводи се, гађан јајима на манифестацији Дани малине у Подујеву, гдје се појавио заједно са представницима америчке Агенције за међународни развој и удружењем Лабска малина.

Са њим су, додаје се, били и шеф УСАИД у Приштини Џјмс Хопе, предсједник општине Подујево Агим Вељиу и замјеник министра за пољопривреду, шумарство и рурални развој Везир Јонузи.

Преузимајући одговорност за овај инцидент Самоопредељење је саопштило да је полиција привела двојицу њихових активиста који су учествовали у нападу, објавио је портал Коха диторе.

“Иса Мустафа по сваку цијену брани своју Заједницу (Заједницу српских општина). И када српски званичници са којима је потписао тај споразум нашу земљу називају ИСИС-ом и када ометају сваку међународну иницијативу. Иса Мустафа наставља да чврсто стоји иза Заједнице”, наводи се у саопштењу и додаје да Самоопредјељење неће дозволити нормално функцонисање владе све док премијер не повуче потпис са споразума које у крајем августа потписао са Београдом у Бриселу.

Иначе, медији подсјећају да је Мустафа од потписивања тих докумената, више пута био мета активиста покрета Самоопредјељење.

 

Коментари / 0

Оставите коментар