Isu Mustafu ponovo gađali jajima

Aktivisti radikalnog opozicionog pokreta Samoopredjeljenje ponovo su danas gađali jajima premijera samoproglašenog Kosova Isu Mustafu, a dvojica njihovih aktivista je uhapšeno, javili su prištinski mediji.

Srbija 06.10.2015 | 18:01
Isu Mustafu ponovo gađali jajima

Mustafa je, navodi se, gađan jajima na manifestaciji Dani maline u Podujevu, gdje se pojavio zajedno sa predstavnicima američke Agencije za međunarodni razvoj i udruženjem Labska malina.

Sa njim su, dodaje se, bili i šef USAID u Prištini Džjms Hope, predsjednik opštine Podujevo Agim Veljiu i zamjenik ministra za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vezir Jonuzi.

Preuzimajući odgovornost za ovaj incident Samoopredeljenje je saopštilo da je policija privela dvojicu njihovih aktivista koji su učestvovali u napadu, objavio je portal Koha ditore.

“Isa Mustafa po svaku cijenu brani svoju Zajednicu (Zajednicu srpskih opština). I kada srpski zvaničnici sa kojima je potpisao taj sporazum našu zemlju nazivaju ISIS-om i kada ometaju svaku međunarodnu inicijativu. Isa Mustafa nastavlja da čvrsto stoji iza Zajednice”, navodi se u saopštenju i dodaje da Samoopredjeljenje neće dozvoliti normalno funkconisanje vlade sve dok premijer ne povuče potpis sa sporazuma koje u krajem avgusta potpisao sa Beogradom u Briselu.

Inače, mediji podsjećaju da je Mustafa od potpisivanja tih dokumenata, više puta bio meta aktivista pokreta Samoopredjeljenje.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar