Потврђена оптужница за отмичаре мале Маше

Специјални суд у Београду потврдио је оптужницу против троје француских држављана, којом се терете да су 13. марта ове године на Бановом Брду у Београду отели двогодишњу девојчицу Машу из руку мајке.

Србија 06.10.2015 | 16:52
Потврђена оптужница за отмичаре мале Маше

У саопштењу суда се прецизира да је Кривично ванпретресно веће Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду подигнуту 14. септембра против Себастијана Браншу Мишела, његове супруге Горин Алексија Сандрин Браншу и њене кћери Емелин Улијет Кристел.

Против решења о потврђивању оптужнице, окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.

Тек када оптужница буде потврђена, односно ступи на правну снагу, суд ће моћи да закаже почетак суђења.

По оцени тог већа, докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка пружају довољан основ за постојање оправдане сумње да су окривљени предузели радње из чињеничног описа кривичних дела која им се оптужницом стављају на терет.

Осим тога, ово веће доносећи наведену одлуку није прејудицирало одлуку кривици окривљених.

То учинити судеће веће које је, како се наводи, једино овлашћено да врши оцену доказа изведених на главном претресу и да на бази те оцене донесе одлуку у погледу кривице окривљених због кривичних дела која су предмет оптужбе.

Тужилаштво за организовани криминал у оптужници наводи да су окривљени као припадници организоване криминалне групе 13. марта у Београду у Улици Браће Јерковић 227, отели малолетну М. П. старости непуне две године, која се са мајком Мирјаном Пренковић кретала улицом враћајући се из оближње продавнице.

Сумња се да је малу Машу из руку мајке отео Себастијан Браншу Мишел, тако и однео је у возило у коме га је чекала окривљена Горин Алексија Сандрин Браншу.

Возилом су се упутили ка граничном прелазу, а у току вожње окривљена Емелин Улијет Кристел је девојчицу пресвукла и променила јој фризуру како би изгледом подсећала на њену биолошку кћер, чији је пасош имала у возилу.

Након извршене отмице отмичари су се са отетим дететом упутили у правцу граничног прелаза ради бекства из Србије.

Међутим на ауто-путу, на наплатној станици Шимановци нису се зауставили, већ су пробили рампу, а у потери која је након тога уследила полиција их је сустигла непосредно пре искључења са ауто-пута за Сремску Митровицу и лишила слободе.

Девојчица је након тога враћена родитељима.

(Информер)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ранко75

06.10.2015 15:21

Кандидати за 40 година 100% зарађене робије

ОДГОВОРИТЕ