Potvrđena optužnica za otmičare male Maše

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv troje francuskih državljana, kojom se terete da su 13. marta ove godine na Banovom Brdu u Beogradu oteli dvogodišnju devojčicu Mašu iz ruku majke.

Srbija 06.10.2015 | 16:52
Potvrđena optužnica za otmičare male Maše

U saopštenju suda se precizira da je Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu podignutu 14. septembra protiv Sebastijana Branšu Mišela, njegove supruge Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njene kćeri Emelin Ulijet Kristel.

Protiv rešenja o potvrđivanju optužnice, okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Tek kada optužnica bude potvrđena, odnosno stupi na pravnu snagu, sud će moći da zakaže početak suđenja.

Po oceni tog veća, dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka pružaju dovoljan osnov za postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret.

Osim toga, ovo veće donoseći navedenu odluku nije prejudiciralo odluku krivici okrivljenih.

To učiniti sudeće veće koje je, kako se navodi, jedino ovlašćeno da vrši ocenu dokaza izvedenih na glavnom pretresu i da na bazi te ocene donese odluku u pogledu krivice okrivljenih zbog krivičnih dela koja su predmet optužbe.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da su okrivljeni kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloletnu M. P. starosti nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnje prodavnice.

Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel, tako i odneo je u vozilo u kome ga je čekala okrivljena Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Nakon izvršene otmice otmičari su se sa otetim detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.

Međutim na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode.

Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

(Informer)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ранко75

06.10.2015 17:21

Кандидати за 40 година 100% зарађене робије

ODGOVORITE