Партизан: Бабовића не чека казна!

Фудбалски клуб Партизан неће покренути никакав дисциплински поступак против Стефана Бабовића, капитена црно-белих (кад не игра Саша Илић) због сукоба са делом навијача.

Фудбал 07.10.2015 | 10:40
Партизан: Бабовића не чека казна!

Много тога ружног догодило се у понедељак увече на стадиону Партизана, где је бранилац титуле првака Србије, просуо нова три бода. Да будемо прецизнији, још једна екипа је заслужено однела бодове из Хумске.

После два ремија (против нишког Радничког и Рада), Партизан је изгубио од Чукаричког 0:1 у мечу у којем је имао два пенала, и играча више у последњих 20 минута. Један од два пенала промашио је Стефан Бабовић, који је после утакмице ушао у конфликт са делом навијача Партизана.

Капитен црно-белих је и током меча реаговао на повике са источне трибине. Када је извео слободан ударац пред крај меча, окренуо се као источној трибини и нешто добацио. А након што је судија Милорад Мажић одсвирао крај, затрчаоп се према западној трибини, да би потом испружио средњи прст према источној страни стадиона, да би те две трибине почеле да скандирају: "Стефане, одлази!".

Јужна трибина пружила је подршку играчима, Бабовић је потенцирао аплауз према тој трибини, окрећући главу према источној, у стилу: "Ево, видите, овако треба!". И Петар Грбић се окренуо према источној трибини и готово замолио навијаче да аплаудирају Бабовићу.

Полиција је спречила нове немиле сцене, испречивши се између ратоборних навијача са јужне стране и навијача са истока, јер су "јужњаци" кренули у обрачун са онима који су звиждали Бабовићу.

Бабовић је на све то изјавио да је свестан да играчи могу да добију критику са трибина, али је објаснио да је "пукао" кад је чуо да му са западне трибине стадиона неко помиње породицу и "отмицу" чланова породице.

Много је коментара у вези са овим догађајем, а има навијача који сматрају да Бабовић треба да буде кажњен, ако ништа друго, бар одузимањем капитенске траке. Он је већ долазио у сукоб са навијачима на источној страни стадиона (једном приликом је био истакнут транспарент: "Колико плаћа Милија (отац Стефана) да играш?", да би недуго потом на истој тој страни освануо транспарент подршке Бабовићу: "Даље руке од Бабиња!".

Питали смо у Партизану да ли ће против црно-беле "десетке" бити покренут дисциплински поступак. Одговор који смо добили од генералног директора Милоша Вазуре био је кратак и јасан: "Не".

Бабовићев тренер Зоран Милинковић и његови саиграчи листом су стали у његову одбрану. Петар Грбић је рекао да му није јасно понашање појединаца на трибинама који вређају човека који много воли Партизан и то само три дана после његове "партије каријере у Немачкој" (победа над Аугзбургом 3:1 у Лиги Европе).

У историји Партизана не памти се да су навијачи хтели међусобно да се сукобе због једног играча. Памте се, међутим, друге ружне ствари, из новије историје - одузимање траке са руке Марку Шћеповићу или шамар Лазару Марковићу.

Чудни дани у Хумској...

Коментари / 0

Оставите коментар