Partizan: Babovića ne čeka kazna!

Fudbalski klub Partizan neće pokrenuti nikakav disciplinski postupak protiv Stefana Babovića, kapitena crno-belih (kad ne igra Saša Ilić) zbog sukoba sa delom navijača.

Fudbal 07.10.2015 | 10:40
Partizan: Babovića ne čeka kazna!

Mnogo toga ružnog dogodilo se u ponedeljak uveče na stadionu Partizana, gde je branilac titule prvaka Srbije, prosuo nova tri boda. Da budemo precizniji, još jedna ekipa je zasluženo odnela bodove iz Humske.

Posle dva remija (protiv niškog Radničkog i Rada), Partizan je izgubio od Čukaričkog 0:1 u meču u kojem je imao dva penala, i igrača više u poslednjih 20 minuta. Jedan od dva penala promašio je Stefan Babović, koji je posle utakmice ušao u konflikt sa delom navijača Partizana.

Kapiten crno-belih je i tokom meča reagovao na povike sa istočne tribine. Kada je izveo slobodan udarac pred kraj meča, okrenuo se kao istočnoj tribini i nešto dobacio. A nakon što je sudija Milorad Mažić odsvirao kraj, zatrčaop se prema zapadnoj tribini, da bi potom ispružio srednji prst prema istočnoj strani stadiona, da bi te dve tribine počele da skandiraju: "Stefane, odlazi!".

Južna tribina pružila je podršku igračima, Babović je potencirao aplauz prema toj tribini, okrećući glavu prema istočnoj, u stilu: "Evo, vidite, ovako treba!". I Petar Grbić se okrenuo prema istočnoj tribini i gotovo zamolio navijače da aplaudiraju Baboviću.

Policija je sprečila nove nemile scene, isprečivši se između ratobornih navijača sa južne strane i navijača sa istoka, jer su "južnjaci" krenuli u obračun sa onima koji su zviždali Baboviću.

Babović je na sve to izjavio da je svestan da igrači mogu da dobiju kritiku sa tribina, ali je objasnio da je "pukao" kad je čuo da mu sa zapadne tribine stadiona neko pominje porodicu i "otmicu" članova porodice.

Mnogo je komentara u vezi sa ovim događajem, a ima navijača koji smatraju da Babović treba da bude kažnjen, ako ništa drugo, bar oduzimanjem kapitenske trake. On je već dolazio u sukob sa navijačima na istočnoj strani stadiona (jednom prilikom je bio istaknut transparent: "Koliko plaća Milija (otac Stefana) da igraš?", da bi nedugo potom na istoj toj strani osvanuo transparent podrške Baboviću: "Dalje ruke od Babinja!".

Pitali smo u Partizanu da li će protiv crno-bele "desetke" biti pokrenut disciplinski postupak. Odgovor koji smo dobili od generalnog direktora Miloša Vazure bio je kratak i jasan: "Ne".

Babovićev trener Zoran Milinković i njegovi saigrači listom su stali u njegovu odbranu. Petar Grbić je rekao da mu nije jasno ponašanje pojedinaca na tribinama koji vređaju čoveka koji mnogo voli Partizan i to samo tri dana posle njegove "partije karijere u Nemačkoj" (pobeda nad Augzburgom 3:1 u Ligi Evrope).

U istoriji Partizana ne pamti se da su navijači hteli međusobno da se sukobe zbog jednog igrača. Pamte se, međutim, druge ružne stvari, iz novije istorije - oduzimanje trake sa ruke Marku Šćepoviću ili šamar Lazaru Markoviću.

Čudni dani u Humskoj...

Komentari / 0

Ostavite komentar