Бенитез има љутог Бензему и Роналда у кризи!

Проблеми у рају. Није прошло много до када је Рафа Бенитез схватио колико је тешко водити Реал Мадрид.

Фудбал 11.10.2015 | 09:20
Бенитез има љутог Бензему и Роналда у кризи!

Кристијано Роналдо је мит и он је недодирљив.

Ово су речи новог тренера Реала Рафаела Бенитеза, који се налази на удару дела шпанске јавности, која није навикла да гледа Реал како се брани, а Бенитез се у недељу увече у дербију престонице бранио са 1:0 у џепу.

И није се одбранио...

Бенитез је два дана касније рекао да је Кристијано Роналдо најбољи играч на свету, али да нема проблем да га остави на клупи на појединим утакмицама.

"Мит је да је он недодирљив. Разговорам са Криистијаном сваки дан, добиће одмор кад му то буде требало. Он је увек на терену јер ствара и постиже голове, али нећу оклевати да га ставим на клупу", рекао је Бенитез за Кадена СЕР.

Роналдо је један од тројице фудбалера Реала, поред голмана Кејлора Наваса и левог бека Марсела, који ове сезоне нису пропустили ниједан меч.

"Кристијано је велики професионалац и невероватан фудбалер. Није ми тешко да га тренирам. Наш однос је све бољи и бољи. Он је за мене најбољи фудбалер на свету", рекао је Бенитез.

У досадашњем делу сезоне португалски репрезентативац одиграо је девет утакмица и постигао 10 голова, али је мрежу погађао на само три меча, од чега су два била дуели у Лиги шампиона (5, 3 и 2 гола). У Примери, Роналдо на шест од седам мечева није постигао гол, а на том једном дао је пет.

Бенитез је на "Калдерону", при вођству његовог тима од 1:0, извео из игре Карима Бензему, стрелца гола, и увео дефанзивног везисту Матеа Ковачића, што је градски ривал искористио, креирао велику иницијативу у финишу меча, стигао до изједначења и потом имао још три шансе за победу.

Не само што је морао да се суочи са Бенземином љутњом, Бенитез је морао да чита и критике на свој рачун.

Одбацио је тезу да је "зихераш" и да воли да се брани, а што се Француза тиче, рекао је да би му било чудно да се Бензема није наљутио када је замењен и да је то нормално.

Коментари / 0

Оставите коментар