Benitez ima ljutog Benzemu i Ronalda u krizi!

Problemi u raju. Nije prošlo mnogo do kada je Rafa Benitez shvatio koliko je teško voditi Real Madrid.

Fudbal 11.10.2015 | 09:20
Benitez ima ljutog Benzemu i Ronalda u krizi!

Kristijano Ronaldo je mit i on je nedodirljiv.

Ovo su reči novog trenera Reala Rafaela Beniteza, koji se nalazi na udaru dela španske javnosti, koja nije navikla da gleda Real kako se brani, a Benitez se u nedelju uveče u derbiju prestonice branio sa 1:0 u džepu.

I nije se odbranio...

Benitez je dva dana kasnije rekao da je Kristijano Ronaldo najbolji igrač na svetu, ali da nema problem da ga ostavi na klupi na pojedinim utakmicama.

"Mit je da je on nedodirljiv. Razgovoram sa Kriistijanom svaki dan, dobiće odmor kad mu to bude trebalo. On je uvek na terenu jer stvara i postiže golove, ali neću oklevati da ga stavim na klupu", rekao je Benitez za Kadena SER.

Ronaldo je jedan od trojice fudbalera Reala, pored golmana Kejlora Navasa i levog beka Marsela, koji ove sezone nisu propustili nijedan meč.

"Kristijano je veliki profesionalac i neverovatan fudbaler. Nije mi teško da ga treniram. Naš odnos je sve bolji i bolji. On je za mene najbolji fudbaler na svetu", rekao je Benitez.

U dosadašnjem delu sezone portugalski reprezentativac odigrao je devet utakmica i postigao 10 golova, ali je mrežu pogađao na samo tri meča, od čega su dva bila dueli u Ligi šampiona (5, 3 i 2 gola). U Primeri, Ronaldo na šest od sedam mečeva nije postigao gol, a na tom jednom dao je pet.

Benitez je na "Kalderonu", pri vođstvu njegovog tima od 1:0, izveo iz igre Karima Benzemu, strelca gola, i uveo defanzivnog vezistu Matea Kovačića, što je gradski rival iskoristio, kreirao veliku inicijativu u finišu meča, stigao do izjednačenja i potom imao još tri šanse za pobedu.

Ne samo što je morao da se suoči sa Benzeminom ljutnjom, Benitez je morao da čita i kritike na svoj račun.

Odbacio je tezu da je "ziheraš" i da voli da se brani, a što se Francuza tiče, rekao je da bi mu bilo čudno da se Benzema nije naljutio kada je zamenjen i da je to normalno.

Komentari / 0

Ostavite komentar