Грбић: Било је повреда, али спремни смо за ЕП!

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић каже да ће бројни фактори утицати на то хоће ли његов тим освојити медаљу на предстојећем ЕП.

Остали спортови 06.10.2015 | 20:00
Грбић: Било је повреда, али спремни смо за ЕП!

“Задовољан сам учињеним до сада, можда нисмо у врхунској форми, али смо најбољи што можемо да будемо и то је одлично – ово кажем јер смо имали хроничне проблеме са повредама. Идемо да дамо све од себе, да ли ће наше најбоље бити довољно за медаљу, видећемо, многи фактори утичу на крајњи резултат“, рекао је Грбић.

На списку су техничари Никола Јововић и Алекса Брђовић, средњи блокери Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац и Александар Околић, либера Невен Мајсторовић, Никола Росић, примачи Никола Ковачевић, Урош Ковачевић, Немања Петрић, Марко Ивовић, као и коректори Александар Атанасијевић и Саша Старовић.

“Имали смо с времена на време проблеме са неким играчима, које смо због превенције штедели, да не ризикујемо, да се не повреде додатно. Мало задња ложа, мало леђа, не треба да ризикујемо, имамо квалитетне играче. Генерално, радили смо најбоље што смо могли, сваки играч добио је најбољу негу и припрему. Наравно, ако прескочиш много тренинга и не урадиш све као остали, онда ни ниво није исти као код саиграча. Ипак, сви могу да играју, имамо 14 играча и даће све од себе“, додао је Грбић.

Србија се налази у Д групи са Русијом, Словачком и Финском.

“Кроз искуство знам да много тога зависи од нас. Јесмо јачи од Словеније и Финске, али они немају ста да изгубе. Ако и ми и они одиграмо максимално, ми ћемо добити“, рекао је Грбић и додао да сматра да на Русе неће утицати то што нису обезбедили олимпијску визу на Светском купу:

“То има везе са људским особинама, колико ти као особа можес да поднесеш емотивне проблеме. Мени рече Боричић да су Пољаци плакали на подијуму. Никад не знаш како це која екипа да интерпретира проблеме. Мислим да су они све то заборавили, не верујем да ће им то бити велики проблем“.

На констатацију да ће репрезентација бити смештена на 40 км од хале, Грбић је казао:

“То је нова информација за мене. Термини које ми имамо, и да смо поред дворане, не знам да ли бисмо их користили. Дали су нам термине у осам ујутро – радићемо нешто, али нећемо ићи тамо. Транспорт око Милана јесте проблематичан, ако треба да изгубимо три сата, зашто бисмо тренирали. Али, како је нама, тако је и осталима, није први пут. То је нешто на шта не можемо да утичемо, али морамо да се припремимо и то не сме да нам буде изговор“.

Европско првенство на програму је од 9. до 18. октобра у Бугарској и Италији, а Србија први меч игра са Словачком у петак од 17.30.

Коментари / 0

Оставите коментар