Стефан је пукао на: Отели су ти оца, отеће ти и дијете!!!

Сулуде повике с трибина чуо је капитен Партизана пре него што је поступио како не сме.

Фудбал 06.10.2015 | 14:20
Стефан је пукао на: Отели су ти оца, отеће ти и дијете!!!

"Стефане, одлази", најблаже је што је капитен Партизана и дуго прогоњени фудбалер црно-белих чуо у понедељак увече, током бурног дербија кола са Чукаричким.

Иначе, завршеним победом гостију од 0:1, иако је шампион имао два пенала досуђена у своју корист, играча више на терену довољно дуго и, многи су приметили, опроштено искључење Фабрисија у финишу првог полувремена.

Иако је мало шта функционисало у игри екипе тренера Зорана Милинковића, нико није био на удару колико Бабовић, који је уз Петра Грбића – промашио пенал!

На крају, када је мучење за црно-беле завршено, за Бабовића је тек почело и... прешао је границу спортског понашања. Прво је умало ушао у клинч с навијачима на Западу, а потом онима са Истока показао средњи прст. Што се, наравно, не сме!

Али, још вруће главе, Бабовић је у разговору за "Моззарт спорт", покушао да образложи свој поступак, који му сигурно неће помоћи да ствари окрене у своју корист, иако у трећем мандату у Хумској има подршку трибине која га је терала прва два пута – јужне.

"Све је почело у финишу утакмице, приликом извођења слободног ударца искоса са десне стране наших напада у другом полувремену, дакле, ближе западној трибини. Одатле сам чуо повике: 'Отели су ти оца, отеће ти и дете'", рекао је Бабовић.

"Нисам могао да верујем шта чујем. Поново је то шест пута. Експлодирао сам, јер је отмица мог оца најгора ствар која ми се десила у животу. Окренуо сам се према гледаоцу, а он гестовима руку алудирао на мог сина. 'Изгорео' сам", рекао је Бабовић за "Моззарт".

"Једноставно, после тога нисам могао да се суздржим, па је по окончању меча дошло до сукоба, јер се са истог места вређање на рачун моје породице наставило. А то не могу и нећу да дозволим".

Када се прочитају ове речи, прича добија сасвим другу димензију, тим пре што је Бабовић стоички подносио и критике у претходном делу сезоне. Ни после тешких пораза, ни после великих победа, није давао неодмерене изјаве, није реаговао на критике навијача, мирно је "кулирао" питања на ту тему, а на терену се трудио да пружи све што има у том тренутку.

Некад је то било добро, довољно за победу, некад не. Али, никада није успео да у потпуности скрене "хејт" усмерен према њему.

"Ја разумем критику и први сам за њу. Нити тражим оправдања за пораз, нити ћу то икад чинити. За игру можете да ме вређате, такође, али породицу... Њу ми не дирајте. Изнервирало ме то какво смо друштво. Људи, па није ово 1991. година, нисмо у рату", рекао је.

"Не знам, заиста, одакле људима та инспирација да мрзе. Због чега? Због лоше партије? Људи моји, па ово је спорт. Једном добијеш, други пут изгубиш. Мени се чини да је ово већи проблем од спорта. Да је речо социолошком феномену, који показује какво смо друштво. Заиста се питам одакле љутима порив за мржњом".

Бабовић је преузео одговорност, попут Грбића, на себе због промашеног пенала, али свима који прате Партизан јасно је да то није био повод за срамне повике с бочних трибина.

"И ја то знам. И научио сам с тим да се борим и носим. Није проблем ни кад ми звижде, али, пазите сад ово: кад освојимо титулу пребацују нам 'што ништа нисте урадили у Европи', а кад у Лиги Европе победимо два ривала која су финансијски јача од нас, онда кажу: 'пусти Европу, хоћемо титулу'. Можда нам недостаје мало више објективности и спортске културе", рекао је заме ник капитена Партизана, који носи траку када Саша Илић није на терену.

Бабовић се надовезао...

"Играли смо проитв Аугзбурга и победили екипу која је минулу сезону Бундеслиге завршила на петом месту. Дали смо јој три гола. Замислите како је навијачима Аугзбурга било у тим тренуцима. Вероватно су мислили 'ко су ови Срби што су нас добили'. А, на крају тог меча њиховим играчима ни реч придике, ниједан звиждук. Напротив, цео стадион је устао и апладурао им", испричао је.

"То је та спортска култура која нама недостаје. Наравно да ово вечерас није било за аплаузе, али...", зауставио се Бабовић, који је претходних година читао транспаренте на којима су биле исписане псовке на његов и рачун његовог оца, Милије, бившег члана управе ФК Партизан.

Сада, поред тога што може крајичком ока да види транспарент подршке на којем пише: "Оставите Бабиња", јасно може да чује шта појединци имају да кажу о његовом детету.

Коментари / 0

Оставите коментар