Stefan je pukao na: Oteli su ti oca, oteće ti i dijete!!!

Sulude povike s tribina čuo je kapiten Partizana pre nego što je postupio kako ne sme.

Fudbal 06.10.2015 | 14:20
Stefan je pukao na: Oteli su ti oca, oteće ti i dijete!!!

"Stefane, odlazi", najblaže je što je kapiten Partizana i dugo progonjeni fudbaler crno-belih čuo u ponedeljak uveče, tokom burnog derbija kola sa Čukaričkim.

Inače, završenim pobedom gostiju od 0:1, iako je šampion imao dva penala dosuđena u svoju korist, igrača više na terenu dovoljno dugo i, mnogi su primetili, oprošteno isključenje Fabrisija u finišu prvog poluvremena.

Iako je malo šta funkcionisalo u igri ekipe trenera Zorana Milinkovića, niko nije bio na udaru koliko Babović, koji je uz Petra Grbića – promašio penal!

Na kraju, kada je mučenje za crno-bele završeno, za Babovića je tek počelo i... prešao je granicu sportskog ponašanja. Prvo je umalo ušao u klinč s navijačima na Zapadu, a potom onima sa Istoka pokazao srednji prst. Što se, naravno, ne sme!

Ali, još vruće glave, Babović je u razgovoru za "Mozzart sport", pokušao da obrazloži svoj postupak, koji mu sigurno neće pomoći da stvari okrene u svoju korist, iako u trećem mandatu u Humskoj ima podršku tribine koja ga je terala prva dva puta – južne.

"Sve je počelo u finišu utakmice, prilikom izvođenja slobodnog udarca iskosa sa desne strane naših napada u drugom poluvremenu, dakle, bliže zapadnoj tribini. Odatle sam čuo povike: 'Oteli su ti oca, oteće ti i dete'", rekao je Babović.

"Nisam mogao da verujem šta čujem. Ponovo je to šest puta. Eksplodirao sam, jer je otmica mog oca najgora stvar koja mi se desila u životu. Okrenuo sam se prema gledaocu, a on gestovima ruku aludirao na mog sina. 'Izgoreo' sam", rekao je Babović za "Mozzart".

"Jednostavno, posle toga nisam mogao da se suzdržim, pa je po okončanju meča došlo do sukoba, jer se sa istog mesta vređanje na račun moje porodice nastavilo. A to ne mogu i neću da dozvolim".

Kada se pročitaju ove reči, priča dobija sasvim drugu dimenziju, tim pre što je Babović stoički podnosio i kritike u prethodnom delu sezone. Ni posle teških poraza, ni posle velikih pobeda, nije davao neodmerene izjave, nije reagovao na kritike navijača, mirno je "kulirao" pitanja na tu temu, a na terenu se trudio da pruži sve što ima u tom trenutku.

Nekad je to bilo dobro, dovoljno za pobedu, nekad ne. Ali, nikada nije uspeo da u potpunosti skrene "hejt" usmeren prema njemu.

"Ja razumem kritiku i prvi sam za nju. Niti tražim opravdanja za poraz, niti ću to ikad činiti. Za igru možete da me vređate, takođe, ali porodicu... Nju mi ne dirajte. Iznerviralo me to kakvo smo društvo. Ljudi, pa nije ovo 1991. godina, nismo u ratu", rekao je.

"Ne znam, zaista, odakle ljudima ta inspiracija da mrze. Zbog čega? Zbog loše partije? Ljudi moji, pa ovo je sport. Jednom dobiješ, drugi put izgubiš. Meni se čini da je ovo veći problem od sporta. Da je rečo sociološkom fenomenu, koji pokazuje kakvo smo društvo. Zaista se pitam odakle ljutima poriv za mržnjom".

Babović je preuzeo odgovornost, poput Grbića, na sebe zbog promašenog penala, ali svima koji prate Partizan jasno je da to nije bio povod za sramne povike s bočnih tribina.

"I ja to znam. I naučio sam s tim da se borim i nosim. Nije problem ni kad mi zvižde, ali, pazite sad ovo: kad osvojimo titulu prebacuju nam 'što ništa niste uradili u Evropi', a kad u Ligi Evrope pobedimo dva rivala koja su finansijski jača od nas, onda kažu: 'pusti Evropu, hoćemo titulu'. Možda nam nedostaje malo više objektivnosti i sportske kulture", rekao je zame nik kapitena Partizana, koji nosi traku kada Saša Ilić nije na terenu.

Babović se nadovezao...

"Igrali smo proitv Augzburga i pobedili ekipu koja je minulu sezonu Bundeslige završila na petom mestu. Dali smo joj tri gola. Zamislite kako je navijačima Augzburga bilo u tim trenucima. Verovatno su mislili 'ko su ovi Srbi što su nas dobili'. A, na kraju tog meča njihovim igračima ni reč pridike, nijedan zvižduk. Naprotiv, ceo stadion je ustao i apladurao im", ispričao je.

"To je ta sportska kultura koja nama nedostaje. Naravno da ovo večeras nije bilo za aplauze, ali...", zaustavio se Babović, koji je prethodnih godina čitao transparente na kojima su bile ispisane psovke na njegov i račun njegovog oca, Milije, bivšeg člana uprave FK Partizan.

Sada, pored toga što može krajičkom oka da vidi transparent podrške na kojem piše: "Ostavite Babinja", jasno može da čuje šta pojedinci imaju da kažu o njegovom detetu.

Komentari / 0

Ostavite komentar