АБА најава: Звезда у Задру, може ли Партизан до побједе?!

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана своје мечеве трећег кола АБА лиге играју у уторак, а дан касније на терен ће Металац и Мега Лекс.

Кошарка 06.10.2015 | 16:00
АБА најава: Звезда у Задру, може ли Партизан до побједе?!

Црвено-бели су отишли на прво гостовање ове сезоне, од 17 часова играју са Задром, тимом који су недавно добили на припремном турниру.

Звезда је без повређених Дангубића и Тејића, али то не умањује амбиције.

“Одлазак у Задар је увек тешко гостовање. Домаћин пред својим навијачима увек игра добро. У односу на тај последњи меч, појачали су се, довели су бившег играча Цедевите Ивана Рамљака. Ми са друге стране имамо нови проблем, ту повреду Дангубића, али ћемо покушати да одиграмо добар меч и да се вратимо у Београд са бодовима“, рекао је тренер Звезде Дејан Радоњић.

Са друге стране, тренер Задрана Анте Назор детаљно је анализирао следећег противника.

"Мислим да наши напади не смеју бити загушени и да лопта не сме да буде блокирана. Морамо да се концентришемо на одбрану обруча јер ће они ту сигурно спустити тежиште своје игре. Пред нама је противник којег многи виде као једног од главних фаворита за прво место и ми ћемо све направити да их уз помоћ навијача победимо. Противник је изузетно јак, евролигаш. Гледали смо њихове две утакмице, много више су се мучили против Мега Лекса него против Будућности пре неколико дана, али обе утакмице нам сугеришу велику снагу противника“, каже Назор.

Партизан напокон игра пред својим навијачима, после почетна два пораза у Ваљеву од Металца и од Меге у Сремској Митровици. Црно-бели чекају још једно појачање, али до тада желе да забележе победу и да дигну самопоуздање – ривал је МЗТ.

"Чека нас јако тежак посао, морамо да извучемо поуке из прва два меча и из агресивне одбране тражимо лаке поене у нападу. Имамо доста нових момака са другацијим улогама, Цветковић и Перовић су се касно прикључили и то су неки од разлога наших осцилација", рекао је тренер црно-белих Петар Божић.

После пораза од Олимпије у првом колу, МЗТ је код куће савладао Металац, а сада тим из Скопља чека мини турнеја по Србији – прво гостовање Партизану, а затим и Меги.

“Без обзира на то што наш противник има подмлађен састав, Партизан је ипак Партизан и очекујемо тежак меч. Ипак, ако одиграмо онако како планирамо, а то је чврсто и агресивно у одбрани, можемо да се надамо успеху“, каже тренер МЗТ-а Алеш Пипан.

Цедевита, једини тим уз Звезду са скором 2-0, од 19 часова дочекује Цибону у загребачком дербију, док се у дуелу два словеначка тима састају Тајфун и Крка, такође од 19 часова.

У среду су на програму преостале три утакмице – Металац дочекује Игокеу, Олимпија игра са Сутјеском, док коло закључују Будућност и Мега Лекс у Подгорици.

АБА лига, треће коло:

уторак:
17.00 Задар – Црвена звезда
19.00 Цедевита – Цибона
19.00 Тајфун – Крка
21.00 МЗТ – Партизан

среда:
17.00 Металац – Игокеа
19.00 Олимпија – Сутјеска
21.00 Будућност – Мега Лекс

Табела:
1. Црвена звезда 2-0
2. Цедевита 2-0
3. Мега Лекс 1-1
4. МЗТ 1-1
5. Олимпија 1-1
6. Тајфун 1.1
7. Задар 1-1
8. Игокеа 1-1
9. Крка 1-1
10. Будућност 1-1
11. Цибона 1-1
12. Металац 1-1
13. Сутјеска 0-2
14. Партизан 0-2

Коментари / 0

Оставите коментар