ABA najava: Zvezda u Zadru, može li Partizan do pobjede?!

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana svoje mečeve trećeg kola ABA lige igraju u utorak, a dan kasnije na teren će Metalac i Mega Leks.

Košarka 06.10.2015 | 16:00
ABA najava: Zvezda u Zadru, može li Partizan do pobjede?!

Crveno-beli su otišli na prvo gostovanje ove sezone, od 17 časova igraju sa Zadrom, timom koji su nedavno dobili na pripremnom turniru.

Zvezda je bez povređenih Dangubića i Tejića, ali to ne umanjuje ambicije.

“Odlazak u Zadar je uvek teško gostovanje. Domaćin pred svojim navijačima uvek igra dobro. U odnosu na taj poslednji meč, pojačali su se, doveli su bivšeg igrača Cedevite Ivana Ramljaka. Mi sa druge strane imamo novi problem, tu povredu Dangubića, ali ćemo pokušati da odigramo dobar meč i da se vratimo u Beograd sa bodovima“, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Sa druge strane, trener Zadrana Ante Nazor detaljno je analizirao sledećeg protivnika.

"Mislim da naši napadi ne smeju biti zagušeni i da lopta ne sme da bude blokirana. Moramo da se koncentrišemo na odbranu obruča jer će oni tu sigurno spustiti težište svoje igre. Pred nama je protivnik kojeg mnogi vide kao jednog od glavnih favorita za prvo mesto i mi ćemo sve napraviti da ih uz pomoć navijača pobedimo. Protivnik je izuzetno jak, evroligaš. Gledali smo njihove dve utakmice, mnogo više su se mučili protiv Mega Leksa nego protiv Budućnosti pre nekoliko dana, ali obe utakmice nam sugerišu veliku snagu protivnika“, kaže Nazor.

Partizan napokon igra pred svojim navijačima, posle početna dva poraza u Valjevu od Metalca i od Mege u Sremskoj Mitrovici. Crno-beli čekaju još jedno pojačanje, ali do tada žele da zabeleže pobedu i da dignu samopouzdanje – rival je MZT.

"Čeka nas jako težak posao, moramo da izvučemo pouke iz prva dva meča i iz agresivne odbrane tražimo lake poene u napadu. Imamo dosta novih momaka sa drugacijim ulogama, Cvetković i Perović su se kasno priključili i to su neki od razloga naših oscilacija", rekao je trener crno-belih Petar Božić.

Posle poraza od Olimpije u prvom kolu, MZT je kod kuće savladao Metalac, a sada tim iz Skoplja čeka mini turneja po Srbiji – prvo gostovanje Partizanu, a zatim i Megi.

“Bez obzira na to što naš protivnik ima podmlađen sastav, Partizan je ipak Partizan i očekujemo težak meč. Ipak, ako odigramo onako kako planiramo, a to je čvrsto i agresivno u odbrani, možemo da se nadamo uspehu“, kaže trener MZT-a Aleš Pipan.

Cedevita, jedini tim uz Zvezdu sa skorom 2-0, od 19 časova dočekuje Cibonu u zagrebačkom derbiju, dok se u duelu dva slovenačka tima sastaju Tajfun i Krka, takođe od 19 časova.

U sredu su na programu preostale tri utakmice – Metalac dočekuje Igokeu, Olimpija igra sa Sutjeskom, dok kolo zaključuju Budućnost i Mega Leks u Podgorici.

ABA liga, treće kolo:

utorak:
17.00 Zadar – Crvena zvezda
19.00 Cedevita – Cibona
19.00 Tajfun – Krka
21.00 MZT – Partizan

sreda:
17.00 Metalac – Igokea
19.00 Olimpija – Sutjeska
21.00 Budućnost – Mega Leks

Tabela:
1. Crvena zvezda 2-0
2. Cedevita 2-0
3. Mega Leks 1-1
4. MZT 1-1
5. Olimpija 1-1
6. Tajfun 1.1
7. Zadar 1-1
8. Igokea 1-1
9. Krka 1-1
10. Budućnost 1-1
11. Cibona 1-1
12. Metalac 1-1
13. Sutjeska 0-2
14. Partizan 0-2

Komentari / 0

Ostavite komentar