Ово није Милова приватна држава!

Неки су веровали да се прво може правити дрзава па демократија, али се сада кају. Ми се боримо за демократску државу јер је само таква независна, казао је председник Покрета за промене Небојша Медојевић.

Регион 06.10.2015 | 08:00
Ово није Милова приватна држава!

Председник Покрета за промене Небојша Медојевић казао је да се демонстранти испред Скупштине боре за независну Црну Гору која је независна од криминала и мафије. Он је позвао опозицију да дође на протесте и поздравио лидера ЛСЦГ Славка Перовића као искреног Црногорца који је одувјек желео демократску Црну Гору.

"Неки су веровали да се прво може правити дрзава па демократија, али се сада кају. Ми се боримо за демократску државу јер је само таква независна. Сада је приватна држава Мила Ђукановића и његових пријатеља", казао је он.

„Нема подела и свађа. Највећи допринос ДФ-а је што је показао да Црногорци и Срби могу да живе заједно и да руше режим. Ја сам увек говорио да нема државе без демократије. Ђукановић је деведесетих година терао људе у рат, а сада их је издао и створио приватну државу Црну Гору д.о.о„, рекао је Медојевић.

Он је са протеста испред Скупштине послао поздраве господину Славку Перовићу, бившем председнику ЛСЦГ, поручивши му да ово није Црна Гора за коју су се борили. Ова порука је награђена бурним аплаузом окупљених грађана.

Како је додао, народ је преварен од лопова и криминалаца, а Ђукановића интересује приватни посед.

„Шаљемо му поруку да ово није његова Црна Гора. Ако нема фер и слободних избора власт ради шта жели. Зато је мјесто овдје свима онима који су се борили за независну Црну Гору„, рекао је Медојевић.

Он је позвао, како је рекао, господу из опозиције да им се придружи.

„Посебно УРА која нас је назвала ретрограднима. Како можемо бити ретроградни када се боримо за слободу", питао је Медојевић.

Он је рекао да је данас 5.октобар у Црној Гори, али да се ипак преко ноћи не може срушити власт, али да је режим начет.

„Радимо велику ствар, потребна је одлучност и упорност. Ми смо једно, ово је наша Црна Гора. Није Мило Црна Гора. Држава је народ, а народ је састављен од слободних појединаца. Изборимо се за слободу, нема предаје, диктатор мора пасти", закључио је Медојевић.

Функционер Нове Илија Миљанић казао је да бесједа митрополита Амфилохија од синоћ звони целом Црном Гором, наводећи да се на протестима спашава оно сто се спасти може од 'осиљених харамбаша Мила Ђукановица". Он је позвао опозицију да дође на простор који је 'синоћ освештао митрополит' и сруши Владу.

"Ево шансе да се почне са оздрављењем од проклетога режима", казао је Миљанић. Он је казао да се представници власти ограђују од браће из окружења 'а трче у Ватикан да упијају зној полтронизма'.

Никола Горановић из студентске организације ОСА поручио је да ће испред Скупштине Црне Горе остати још 99 дана ако је потребно, односно све док не дођу до циља.

„Породицу као основну ћелију друштва су затровали и створили приватне факултете и фирме. Неопходно је да се сви млади прикључе протестима јер нема повлачења, нема предаје„, рекао је Горановић.

Душко Томашевић из НОВЕ, поручио је да се у Подгорици бије битка и решава будућност његове и дјеце окупљених.

„Не дамо да нико одлучује о њиховим судбинама. Не дозволимо да се више ико пита ко си, чији си и одакле си и може ли се добити посао само ако имаш чланску карту ДПС-а. Осјећам се поносним што никада нисам био њихов члан. Очекивали су да овдје неће бити никог, али никад чистија и поштенија скупина се нигдје није окупила. Дођите и придружите се„, рекао је Томашевић.

Испред ДНП-а се обратио Драган Бојовић и рекао да Влада мора да падне.

„Картагина ће, ипак, пасти! Чувени римски државник Катон Старији започињао је и завршавао сваки свој говор у Сенату. Упркос убјеђивању осталих сенатора да то не ради он је наставио да прича о економији, о интеграцијама, о просперитету, о социјалној правди и неправди али је сваки свој говор опет завршавао ријечима: Картагина ће, ипак, пасти!“, рекао је Бојовић.

Бојовић је казао и да у кризним временима, не може се остати неутралан и да се на протестима одлучује хоће ли бити слободни људи или робови. Такође је навео да није протест само Демократског фронта и протест само Црногораца, или Срба, или Хрвата, или Бошњака већ протест читавог обесправљеног и опљачканог народа Црне Горе.

„Драги наши саборци опозиционари који нисте вечерас овдје са нама: Разумијемо ми ваше политичке методе и стратегије, знамо ми за различите облике политичке борбе, схватамо ми и вашу политичку сумњичавост, суздржаност и потребу за амандманским дјеловањем. Али зар нијесмо већ хиљаду пута до сада покушали и испробали све? Зато дођите и придружите нам се. Јер, Влада мора пасти!“, рекао је Бојовић.

Испред Покрета за промјене се обратила и Ива Бајковић који ја рекла да се они нису окупили испред Скупштине због било које нације ни због цркве већ због јединственог рушења режима Мила Ђукановића.

Подсјећамо, подршку Демократском фронту у протестима данас су пружили грађани из петнаест црногорских градова. Са свих петнаест скупова послата је једна иста порука, а то је формирање прелазне Владе.

Грађани из петнаест црногорских општина, наставиће са пружањем подршке и своје следеће окупљање најавили су већ за четвртак.

На вечерашњим протестима испред Скупштине Црне Горе у Подгорици окупило се око хиљаду грађана, а на бини је постављен празан Ободов фрижидер отворених врата.

Лидери ДФ-а су 27. септембра саопштили захтеве који су упућени предсједнику Владе Милу Ђукановићу, председнику Скупштине Ранку Кривокапићу и посланицима у црногорском парламенту.

Извор: Курир

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Делија

06.10.2015 07:28

Јесте.Варате се.То је Милова приватна дрзава а ако вам се не свидја онда пут под нге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака цаст

06.10.2015 07:31

Тако се брацо долази до власти.Ови наси несретници само прица, а у мјесто да изадју заједно са народом на улицу.Не знам, висе ста цекају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

06.10.2015 07:43

Браво! Коначно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан Човек

06.10.2015 08:09

По снимцима изгледа да су сви Црногорци ту. Остали су у Београду. Поздрав и подршка новој Црној Гори,која се враћа себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драго

06.10.2015 08:14

Ако падне Мило, нестаће и Црне Горе као државе.То и јесте циљ протеста. Као у Либији и осталим сличним државама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

06.10.2015 10:34

Пашће Мило, макар ти црко!

Name

Ре:Обичан човек

06.10.2015 08:23

Оваква еуфорија је била и у Либији и Сирији,диктатори морају пасти.Гдје су сад те државе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан Човек

06.10.2015 09:24

Овдје је процес обрнут. Овдје је срушена држава и друштво. Стога нема шта да бринете Ви дали ће пропасти оно што не постоји.Либија,Ирак и др.су имали државу и друштво и нису били марионете.Ово су државе марионете.Овдје ће их покушати спасити ти исти што су тамо радили то што су радили. Нови облик колонијализма је "државно зеленаштво".Дужан си добро је.Ниси дужан ,па ти си суверена и независна држава ,е неможе тако.Удри по њима.Спас је у удружењу свеколиком Германа и Словена.Први су марљиви и рани ,а други имају душу.Свјетски "Хоштаплери" би тад "пукли". Желим Вам свако лично и породично добро.

Name

спартак

06.10.2015 09:35

Пуна подрска вама који зелите промјене у ЦГ...Доста је било мафијаса !

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

06.10.2015 10:50

Ово јесу демонстрације против Миле и његове дугогодисње владавине Црном Гором али су висе уперене против цланства у НАТО ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

08.10.2015 12:04

Отрезнили се полако ови Црногорци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

08.10.2015 12:05

Касно Марко на Косово стиже !

ОДГОВОРИТЕ