Прве варнице у Реалу!

Бензема критикује тренера: Рафа, сит сам твојих измена! Француски нападач је први стрелац екипе у првенству, али га Бенитез најчешће мења.

Фудбал 06.10.2015 | 21:40
Прве варнице у Реалу!

Тресе мреже као од шале Карим Бензема, а онда се сели на - клупу! Рафаел Бенитез нема милости, свог најбољег стрелца у Примери ове сезоне мења кад год стигне и тим трендом очигледно поскакује по живцима француског нападача, који је погодио и у дербију са Атлетиком.

После меча на Висенте Калдерону, у коме је Краљевски клуб пропустио прилику да победом избије на чело Примере (1:1), Бензема није крио разочарање одлуком тренера. Нарочито услед чињенице да му се то не дешава први пут. Штавише, ове сезоне, Бензема је најчешће мењани фудбалер великана из Мадрида.
„Истина је да сам сит измена“, применто је назадовољство у речима момка који је постигао седам голова на осам утакмица за клуб ове сезоне, први је стрелац Примере (седам погодака), док је од њега на Сантјаго Бернабеу ефикаснији само Кристијано Роналдо, под условом да се рачунају и мечеви у Лиги шампиона, због чега се Португалац тренутно налази на коти десет.

Како год, Роналда Бенитез ниједном није извео из игре. Бензему чак шест пута на осам утакмица, Иска пет на исто толико мечева, Хесеа, Ковачића, Рамоса, Кроса и Модрића по двапут...

И већи играчи би се запитали: „Зашто увек ја?“
„Истина је и да се на судијској табли увек појављује мој број девет. Питајте Бенитеза зашто је тако. Морам, међутим, да се смирим и да порадим на томе да не будем увек мењан. Тренер одлучује, а ја сам увек ту да помогнем тимским колегама. Против Атлетика ме је шеф извео зато што смо водили, па је желео да сачува предност. Дефанзивни разлози су у питању“, додао је Бензема, мада тај Бенитезов план није успео, јер је Лусијано Вијето седам минута пре краја погодио за 1:1.

А колико је Карим Бензема значајан за игру Реала показују подаци који откривају да му је ово најбољи почетак у дресу мадридског клуба откако је пре шест година стигао из Лиона. Обрачун је извршен на основу учинка у првих седам кола. Бројке су неумољиве. У првој сезони у поменутом периоду Бензема је погодио трипут, као и у сезонама 2011/2012 и 2014/2015, по два гола постигао је на почетку првенства 2013/2014, док је у 2010/2011 и 2012/2013 био прецизан само по једном.

Зато и логично питање: зашто га мењати?

Коментари / 0

Оставите коментар