Prve varnice u Realu!

Benzema kritikuje trenera: Rafa, sit sam tvojih izmena! Francuski napadač je prvi strelac ekipe u prvenstvu, ali ga Benitez najčešće menja.

Fudbal 06.10.2015 | 21:40
Prve varnice u Realu!

Trese mreže kao od šale Karim Benzema, a onda se seli na - klupu! Rafael Benitez nema milosti, svog najboljeg strelca u Primeri ove sezone menja kad god stigne i tim trendom očigledno poskakuje po živcima francuskog napadača, koji je pogodio i u derbiju sa Atletikom.

Posle meča na Visente Kalderonu, u kome je Kraljevski klub propustio priliku da pobedom izbije na čelo Primere (1:1), Benzema nije krio razočaranje odlukom trenera. Naročito usled činjenice da mu se to ne dešava prvi put. Štaviše, ove sezone, Benzema je najčešće menjani fudbaler velikana iz Madrida.
„Istina je da sam sit izmena“, primento je nazadovoljstvo u rečima momka koji je postigao sedam golova na osam utakmica za klub ove sezone, prvi je strelac Primere (sedam pogodaka), dok je od njega na Santjago Bernabeu efikasniji samo Kristijano Ronaldo, pod uslovom da se računaju i mečevi u Ligi šampiona, zbog čega se Portugalac trenutno nalazi na koti deset.

Kako god, Ronalda Benitez nijednom nije izveo iz igre. Benzemu čak šest puta na osam utakmica, Iska pet na isto toliko mečeva, Hesea, Kovačića, Ramosa, Krosa i Modrića po dvaput...

I veći igrači bi se zapitali: „Zašto uvek ja?“
„Istina je i da se na sudijskoj tabli uvek pojavljuje moj broj devet. Pitajte Beniteza zašto je tako. Moram, međutim, da se smirim i da poradim na tome da ne budem uvek menjan. Trener odlučuje, a ja sam uvek tu da pomognem timskim kolegama. Protiv Atletika me je šef izveo zato što smo vodili, pa je želeo da sačuva prednost. Defanzivni razlozi su u pitanju“, dodao je Benzema, mada taj Benitezov plan nije uspeo, jer je Lusijano Vijeto sedam minuta pre kraja pogodio za 1:1.

A koliko je Karim Benzema značajan za igru Reala pokazuju podaci koji otkrivaju da mu je ovo najbolji početak u dresu madridskog kluba otkako je pre šest godina stigao iz Liona. Obračun je izvršen na osnovu učinka u prvih sedam kola. Brojke su neumoljive. U prvoj sezoni u pomenutom periodu Benzema je pogodio triput, kao i u sezonama 2011/2012 i 2014/2015, po dva gola postigao je na početku prvenstva 2013/2014, dok je u 2010/2011 i 2012/2013 bio precizan samo po jednom.

Zato i logično pitanje: zašto ga menjati?

Komentari / 0

Ostavite komentar