Ливерпул на раскрсници...

Сви су за Клопа, али Анчелоти је допутовао на Острво! Роџерс није очекивао отказ и отпуштен је путем телефона!

Фудбал 06.10.2015 | 12:40
Ливерпул на раскрсници...

Као да су у Ливерпулу само чекали репрезентативну паузу и неки лошији резултат да уруче захвалницу Брендану Роџерсу. Северни Ирац је ходао по ивици амбиса претходних недеља, али није очекивао да ће клуб повући такав потез. Према информацијама острвских медија, Роџерс није очекивао отказ и отпуштен је на нимало пријатан начин. Телефонским позивом из Бостона после Мерсисајд дербија.

И док је многима драго, а реткима жао што је Роџерс добио отказ, топ тема је питање његовог наследника. Већ данима се најављује да ће Јирген Клоп сести на ужарену клупу на Енфилду. Острвски медији и данас тврде да је Немац најозбиљнији кандидат. Кладионице убедљиво најмању квоту стављају на Немца, али и Карло Анчелоти је у игри. Италијан се тренутно налази у Лондону и вољан је да преговара са Редсима. Клоп делује као најреалније и најбоље решење у овом тренутку, а последње алтернативе су Франк де Бур из Ајакса и италијански стратег Валтер Мацари.

Ливерпулу у прилог иде репрезентативна пауза и то му даје нешто више времена. Али отезања не сме да буде јер је екипи потребна шок терапија и тренер који би искористио репрезентативну паузу да се што боље упозна са тимом и играчима.

Некадашњи ас Ливерпула, а сада аналитичар на Скај телевизији Џејми Реднап поручује да му се не свиђа потез Ливерпула, али не жали за Роџерсом.
„Можда је Роџерс имао и среће јер није добио отказ на крају прошле сезоне. Онда је овог лета изменио цео стручни штаб, потрошио је 80.000.000 фунти на појачања и епилог је отказ после седам кола. То ми се не свиђа код Ливерпула. Боље да су то урадили летос, него сада. Ипак, Роџерс није освојио трофеј за три и по године, а Ливерпул не игра у Лиги шампиона. То је недовољно добро “, рекао је Карагер.

Још једна Ливерпулова легенда и стручни консултант на телевизији, Џејми Реднап је за долазак Клопа.
„Јирген Клоп има ту ауру око себе потребну да води Ливерпул. Има нешто посебно у њему. Слободан је и мислим да је право решење за Ливепрул. Навијачи ће га обожавати“, поручио је Реднап.

Коментари / 0

Оставите коментар