Liverpul na raskrsnici...

Svi su za Klopa, ali Ančeloti je doputovao na Ostrvo! Rodžers nije očekivao otkaz i otpušten je putem telefona!

Fudbal 06.10.2015 | 12:40
Liverpul na raskrsnici...

Kao da su u Liverpulu samo čekali reprezentativnu pauzu i neki lošiji rezultat da uruče zahvalnicu Brendanu Rodžersu. Severni Irac je hodao po ivici ambisa prethodnih nedelja, ali nije očekivao da će klub povući takav potez. Prema informacijama ostrvskih medija, Rodžers nije očekivao otkaz i otpušten je na nimalo prijatan način. Telefonskim pozivom iz Bostona posle Mersisajd derbija.

I dok je mnogima drago, a retkima žao što je Rodžers dobio otkaz, top tema je pitanje njegovog naslednika. Već danima se najavljuje da će Jirgen Klop sesti na užarenu klupu na Enfildu. Ostrvski mediji i danas tvrde da je Nemac najozbiljniji kandidat. Kladionice ubedljivo najmanju kvotu stavljaju na Nemca, ali i Karlo Ančeloti je u igri. Italijan se trenutno nalazi u Londonu i voljan je da pregovara sa Redsima. Klop deluje kao najrealnije i najbolje rešenje u ovom trenutku, a poslednje alternative su Frank de Bur iz Ajaksa i italijanski strateg Valter Macari.

Liverpulu u prilog ide reprezentativna pauza i to mu daje nešto više vremena. Ali otezanja ne sme da bude jer je ekipi potrebna šok terapija i trener koji bi iskoristio reprezentativnu pauzu da se što bolje upozna sa timom i igračima.

Nekadašnji as Liverpula, a sada analitičar na Skaj televiziji Džejmi Rednap poručuje da mu se ne sviđa potez Liverpula, ali ne žali za Rodžersom.
„Možda je Rodžers imao i sreće jer nije dobio otkaz na kraju prošle sezone. Onda je ovog leta izmenio ceo stručni štab, potrošio je 80.000.000 funti na pojačanja i epilog je otkaz posle sedam kola. To mi se ne sviđa kod Liverpula. Bolje da su to uradili letos, nego sada. Ipak, Rodžers nije osvojio trofej za tri i po godine, a Liverpul ne igra u Ligi šampiona. To je nedovoljno dobro “, rekao je Karager.

Još jedna Liverpulova legenda i stručni konsultant na televiziji, Džejmi Rednap je za dolazak Klopa.
„Jirgen Klop ima tu auru oko sebe potrebnu da vodi Liverpul. Ima nešto posebno u njemu. Slobodan je i mislim da je pravo rešenje za Liveprul. Navijači će ga obožavati“, poručio je Rednap.

Komentari / 0

Ostavite komentar