Писторијус остаје у затвору!

Јужноафрички параолимпијац Оскар Писторијус остаће у затвору, све док одлуку не донесе Одбор за условно пуштање на слободу.

Остали спортови 06.10.2015 | 10:00
Писторијус остаје у затвору!

Његов адвокат Брајан Вебер обавештен је да је Одбор укинуо ранију одлуку да Писторијус буде пуштен на условну слободу и издржавање казне у кућном притвору.

Писторијус је прошлог септембра осуђен за убиство из нехата Риве Стенкамп, његове девојке, и добио је затворску казну од пет година.

Он је 14. фебруара 2013. године убио Риву Стенкамп, ватреним оружјем кроз затворена врата купатила, пошто је, како је рекао, мислио да је провалник.

Тужилаштво се жалило на пресуду за убиство из нехата, пошто сматра да је параолимпијац намерно убио своју девојку.

Писторијус је крајем августа требало да буде пуштен, пошто је у том тренутку одслужио 10 месеци од петогодишње затворске казне, али је Министарство правде Јужне Африке 19. августа блокирало ту одлуку, јер није донета у складу са законом.

Пре разматрања о пуштању на условну слободу, Писторијус је морао да одслужи једну шестину, односно десет месеци затворске казне, али је његов случај и пуштање било размотрено у јуну, што је само осам месеци од укупне казне.

Коментари / 0

Оставите коментар