Аутономаши шетали за "Републику Војводину"

Војвођанска партија и Војвођански клуб организовали су у Новом Саду "Шетњу за Војводину", са које је поручено да би та покрајина требало да буде република.

Србија 05.10.2015 | 20:40
Аутономаши шетали за "Републику Војводину"

Шетња је протекла без инцидената, а окупљени су од Трга слободе са страначким заставама и заставама Војводине прошетали до зграде покрајинске владе, где су се окупљенима обратили функционери поменутих странака.

Председница Војвођанског клуба Бранислава Костић рекла је да је време да се после 27 година реши питање Војводине.

"Наш циљ је да Војводина буде република, а до тог циља ћемо доћи оваквим шетњама, разговорима и изборима", рекла је Костић.

Она је казала да је Војвођански клуб против насиља на улицама и да жели да мирним путем оствари своје циљеве.

Председник Војвођанске партије Александар Оџић рекао је да је данашња шетња трећа коју заједнички оргнизују ВП и ВК.

Према његовим речима, Војводина треба да буде република у федерализованој Србији.

"Када Војводина буде република неће се постављати питање да ли јој треба уделити пет или седам одсто буџета Републике, већ ће у њој остајати све оно што су њени грађани зарадили", казао је Оџић.

На почетку шетње неколико момака који су носили српске заставама умешало се у колону, али су уз интервенцију полиције брзо изашли из колоне, тако да није дошло до иницидената.

Сат времена након почетка шетње, у Дунавској улици код споменика Јаши Томићу, окупило се неколико младих људи са српским заставама и мајицама на којима је писало Србија, који су Тањугу рекли да је тај скуп организовала "Иницијатива за здраву Србију".

"Циљ нашег окупљања је да сепаратистичким снагама покажемо да је Србија јединствена и да никакве шетње, ни лажна обећања, ни приче неће успети да је поделе", рекао је Миодраг Миликић из "Иницијатива за здраву Србију".

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Онако гледајуци

05.10.2015 19:21

Неком је у интересу да буде предсједник,да се има јос 100-тињак министара,секретара,савјетника,и цега јос,,или да се добију боље функције у влади Србије,ма све је у оптицају,само да неколицина зиви са народне грбаце..

ОДГОВОРИТЕ
Name

зид

06.10.2015 09:37

Чула жаба да се коњи кују , па и она дигла ногу . Само треба име жабе , ко јој даје паре и савјетује је , а народ од тога неће имати никакво добро , као и свугдје .

ОДГОВОРИТЕ