Autonomaši šetali za "Republiku Vojvodinu"

Vojvođanska partija i Vojvođanski klub organizovali su u Novom Sadu "Šetnju za Vojvodinu", sa koje je poručeno da bi ta pokrajina trebalo da bude republika.

Srbija 05.10.2015 | 20:40
Autonomaši šetali za "Republiku Vojvodinu"

Šetnja je protekla bez incidenata, a okupljeni su od Trga slobode sa stranačkim zastavama i zastavama Vojvodine prošetali do zgrade pokrajinske vlade, gde su se okupljenima obratili funkcioneri pomenutih stranaka.

Predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić rekla je da je vreme da se posle 27 godina reši pitanje Vojvodine.

"Naš cilj je da Vojvodina bude republika, a do tog cilja ćemo doći ovakvim šetnjama, razgovorima i izborima", rekla je Kostić.

Ona je kazala da je Vojvođanski klub protiv nasilja na ulicama i da želi da mirnim putem ostvari svoje ciljeve.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je da je današnja šetnja treća koju zajednički orgnizuju VP i VK.

Prema njegovim rečima, Vojvodina treba da bude republika u federalizovanoj Srbiji.

"Kada Vojvodina bude republika neće se postavljati pitanje da li joj treba udeliti pet ili sedam odsto budžeta Republike, već će u njoj ostajati sve ono što su njeni građani zaradili", kazao je Odžić.

Na početku šetnje nekoliko momaka koji su nosili srpske zastavama umešalo se u kolonu, ali su uz intervenciju policije brzo izašli iz kolone, tako da nije došlo do inicidenata.

Sat vremena nakon početka šetnje, u Dunavskoj ulici kod spomenika Jaši Tomiću, okupilo se nekoliko mladih ljudi sa srpskim zastavama i majicama na kojima je pisalo Srbija, koji su Tanjugu rekli da je taj skup organizovala "Inicijativa za zdravu Srbiju".

"Cilj našeg okupljanja je da separatističkim snagama pokažemo da je Srbija jedinstvena i da nikakve šetnje, ni lažna obećanja, ni priče neće uspeti da je podele", rekao je Miodrag Milikić iz "Inicijativa za zdravu Srbiju".

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Onako gledajuci

05.10.2015 21:21

Nekom je u interesu da bude predsjednik,da se ima jos 100-tinjak ministara,sekretara,savjetnika,i cega jos,,ili da se dobiju bolje funkcije u vladi Srbije,ma sve je u opticaju,samo da nekolicina zivi sa narodne grbace..

ODGOVORITE
Name

zid

06.10.2015 11:37

Čula žaba da se konji kuju , pa i ona digla nogu . Samo treba ime žabe , ko joj daje pare i savjetuje je , a narod od toga neće imati nikakvo dobro , kao i svugdje .

ODGOVORITE