Анализа: Може ли Ливерпул понудити Клопу оно што он жели?

Енглески Ливерпул контактирао је представнике немачког стручњака Јиргена Клопа како би он преузео клуб са Енфилда.

Фудбал 06.10.2015 | 09:40
Анализа: Може ли Ливерпул понудити Клопу оно што он жели?

"Редси" су у недељу отпустили Брендана Роџерса, након троипогодишње сарадње која није донела ниједну титулу трофејном клубу.

Медији преносе да је Клоп разговарао са бившим играчем Ливерпула Дитмаром Хаманом у вези са клубом, навијачима и градом, те да би кључна тачка преговора требало да буде његова слобода у вези са трансферима.

Ипак, енглески медији сматрају да ће нови менаџер радити у истим условима као и Роџерс, односно да ће сарађивати са већ постојећом структуром која је на Енфилду позната као "трансфер комитет".

То је група која је планирала и реализовала трансфере, а уз Роџерса чинили су је скаути Дејв Фелоуз и Бери Хантер, главни аналитичаар Мајкл Едвардс, те представник власника Мајк Гордон и извршни директор Јан Ајр.

Власници Ливерпула, америчка корпорација Фенвеј Спортс Груп (Фенwаy Спортс Гроуп) је одлучила да смени Роџерса јер верује да би други тренер могао да оствари боље резултате са актуелним саставом.

Тим с Енфилда добио је само четири од 11 утакмица у свим такмичењима ове сезоне, укључујући и тријумфе на пенале против трећелигаша Карлајла у Лига купу.

Ливерпул има две недеље да пронађе новог тренера, јер због репрезентативне паузе следећи меч игра тек 17. октобра са Тотенхемом.

Резервни план у случају неуспешних преговора са Клопом је Италијан Карло Анчелоти, који је прошле године био првак Европе са Реал Мадридом.

У међувремену, "редси" покушавају да постигну договор са Роџерсом у вези са одштетом која му следује, а спекулише се о 5 милиона фунти.

Бивши немачки репрезентативац Штефан Ефенберг верује да би Клоп могао врло брзо да се врати тренерском послу, с обзиром да је без ангажмана од одласка из Борусије Дортмунд протеклог пролећа.

"Пре неколико недеља ми је рекао да је спреман да преузме клуб који није на највишем нивоу, да створи ниште, да изгради нешто. То би могао бити Ливерпул, зар не? То је клуб са једном од најбољих атмосфера на стадиону, сличном као што је има Борусија. Навијачи су увек уз тим, а то је оно што Клоп воли и жели. Можда би врло брзо могао да одлучи и изабере Ливерпул", сматра Ефенберг.

"Редси" су тек десети у Премијер лиги са 12 бодова из осам кола, шест мање од лидера Манчестер Ситија, а добили су тек један меч у последња три кола.

Коментари / 0

Оставите коментар