Велико искушење пред "Змајевима"!

Репрезентативци Босне и Херцеговине окупили су се у понедјељак у Тренинг кампу у Зеници и званично почели припреме за преостале двије квалификационе утакмице за ЕУРО 2016 против Велса и Кипра.

Фудбал 05.10.2015 | 21:40
Велико искушење пред "Змајевима"!

Стручни штаб "змајева" на челу са селектором Мехмедом Баждаревићем припремио је обиман план припрема који поред тренинга укључује видео-анализе и радне састанке.

У Тренинг камп су већ стигли: Јасмин Бурић, Сеад Колашинац, Харис Медуњанин, Анел Хаџић, Свен Тино Сушић, Един Вишћа и Аднан Хоџић, а до вечерас се очекује да сви позвани буду на окупу, осим Семира Штилића, који ће се прикључити у уторак.

За оне који су стигли предвиђен је лакши тренинг, док ће тек сутра селектору Баждаревићу на располагању бити сви играчи.

Мада је суочен са проблемима већ на почетку припрема, селектор Баждаревић је с оптимизмом говорио о предстојећим утакмицама.

"Велико искушење је пред нама, сигурно да нас очекује тешка утакмица али надам се да ћемо наћи рјешење које ће нас довести до циља. Велс игра добро, али мислим да снагу треба тражити у овим играчима који су ту. Имамо довољно снаге и квалитета да превазиђемо ову тешку препреку и сигурно ћемо учинити све да дођемо до резултата који желимо", рекао је популарни Меша, а пренио званични сајт Фудбалског савеза БиХ.

Према његовим ријечима, чини се да Един Џеко ипак неће доћи на окупљање како је првобитно најављено, барем не у понедјељак увече.

"У сталном смо контакту са Едином, он се лијечи, иде у Риму на терапије. Не бих калкулисао о стању осталих играча, медицински тим ће извршити преглед свих играча".

Фудбалер аустријског Штурма из Граца Анел Хаџић потом је говорио о атмосфери у табору "змајева", као и могућности да наслиједи кажњеног Мухамеда Бешића.

"Увијек је добра атмосфера кад се окупимо. Селектор ће одлучити ко ће играти, али ја сам спреман увијек дати 100 одсто, као и сви играчи", рекао је Хаџић.

О предстојећем сусрету са Велшанима 10. октобра у Зеници, увјерен је да БиХ може да оствари побједу уз помоћ навијача који ће испунити "Билино поље".

"Чека нас тешка утакмица, Велс је лидер на табели али играмо у Зеници, бићемо мотивисани а наши највећи адути су јединство и атмосфера, односно наши навијачи".

ВЕЛС НИЈЕ БОЉИ!
"Велики је хендикеп играти без Едина Џеке и Мухамеда Бешића, али сам убијеђен да имамо снаге да побиједимо. Велс није бољи од нас. Спремићемо се, али морамо бити свјесни да ће бити јако тешко јер су добра екипа. Квалитет имамо то је неупитно, а можда се на утакмици истакне и неко од нових играча. Очекујемо пуно навијача, а ми им морамо дати аргументе да буду уз нас. Сигуран сам да ниједној репрезентацији није лако играти у Зеници, па тако и Велсу", сматра Баждаревић.

"Змајеви" на путу до баража за пласман на Европско првенство у Француској до краја морају да побиједе Велс у Зеници и Кипар у Никозији, те да се надају поразима Израела од Белгије или Кипра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тражим

05.10.2015 20:18

Тражим једну улазницу ако неко може наћи плаћам добро

ОДГОВОРИТЕ