Veliko iskušenje pred "Zmajevima"!

Reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se u ponedjeljak u Trening kampu u Zenici i zvanično počeli pripreme za preostale dvije kvalifikacione utakmice za EURO 2016 protiv Velsa i Kipra.

Fudbal 05.10.2015 | 21:40
Veliko iskušenje pred "Zmajevima"!

Stručni štab "zmajeva" na čelu sa selektorom Mehmedom Baždarevićem pripremio je obiman plan priprema koji pored treninga uključuje video-analize i radne sastanke.

U Trening kamp su već stigli: Jasmin Burić, Sead Kolašinac, Haris Medunjanin, Anel Hadžić, Sven Tino Sušić, Edin Višća i Adnan Hodžić, a do večeras se očekuje da svi pozvani budu na okupu, osim Semira Štilića, koji će se priključiti u utorak.

Za one koji su stigli predviđen je lakši trening, dok će tek sutra selektoru Baždareviću na raspolaganju biti svi igrači.

Mada je suočen sa problemima već na početku priprema, selektor Baždarević je s optimizmom govorio o predstojećim utakmicama.

"Veliko iskušenje je pred nama, sigurno da nas očekuje teška utakmica ali nadam se da ćemo naći rješenje koje će nas dovesti do cilja. Vels igra dobro, ali mislim da snagu treba tražiti u ovim igračima koji su tu. Imamo dovoljno snage i kvaliteta da prevaziđemo ovu tešku prepreku i sigurno ćemo učiniti sve da dođemo do rezultata koji želimo", rekao je popularni Meša, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Prema njegovim riječima, čini se da Edin Džeko ipak neće doći na okupljanje kako je prvobitno najavljeno, barem ne u ponedjeljak uveče.

"U stalnom smo kontaktu sa Edinom, on se liječi, ide u Rimu na terapije. Ne bih kalkulisao o stanju ostalih igrača, medicinski tim će izvršiti pregled svih igrača".

Fudbaler austrijskog Šturma iz Graca Anel Hadžić potom je govorio o atmosferi u taboru "zmajeva", kao i mogućnosti da naslijedi kažnjenog Muhameda Bešića.

"Uvijek je dobra atmosfera kad se okupimo. Selektor će odlučiti ko će igrati, ali ja sam spreman uvijek dati 100 odsto, kao i svi igrači", rekao je Hadžić.

O predstojećem susretu sa Velšanima 10. oktobra u Zenici, uvjeren je da BiH može da ostvari pobjedu uz pomoć navijača koji će ispuniti "Bilino polje".

"Čeka nas teška utakmica, Vels je lider na tabeli ali igramo u Zenici, bićemo motivisani a naši najveći aduti su jedinstvo i atmosfera, odnosno naši navijači".

VELS NIJE BOLJI!
"Veliki je hendikep igrati bez Edina Džeke i Muhameda Bešića, ali sam ubijeđen da imamo snage da pobijedimo. Vels nije bolji od nas. Spremićemo se, ali moramo biti svjesni da će biti jako teško jer su dobra ekipa. Kvalitet imamo to je neupitno, a možda se na utakmici istakne i neko od novih igrača. Očekujemo puno navijača, a mi im moramo dati argumente da budu uz nas. Siguran sam da nijednoj reprezentaciji nije lako igrati u Zenici, pa tako i Velsu", smatra Baždarević.

"Zmajevi" na putu do baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj do kraja moraju da pobijede Vels u Zenici i Kipar u Nikoziji, te da se nadaju porazima Izraela od Belgije ili Kipra.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tražim

05.10.2015 20:18

Tražim jednu ulaznicu ako neko može naći plaćam dobro

ODGOVORITE