"Није увијек лако, али је увијек лијепо..."!

Представа поводом 70 година ФК Партизан "Добро памтим све" одушевила навијаче црно-белих.

Фудбал 05.10.2015 | 23:45
"Није увијек лако, али је увијек лијепо..."!

Величанствено!

Ако су Драган Бјелогрлић и Неле Карајлић за циљ музичко-сценске и филмске представе "Добро памтим све" имали да подсете на славну историју "парног ваљка" и тиме код сваког искреног партизановца, који је у недељу био у београдском Народном позоришту или представу пратио у директном преносу на другом кануалу Радио-телевизије Србије, пробуде најдубље емоције - успели су!

Публику пред великом сценом институције српског глумишта преплавили су понос и част због припадности црној-белој породици.

У 70 минута позоришног комада садржано је све оно што је обележило седам углавном лепих, некада и тужних деценија фудбалског клуба са Топчидерског брда.

Партизанова рођенданска журка је успела!

Као и у животу, уз Партизан се и у Народном позоришту певало, смејало и плакало.

Глумци Предраг Ејдус (деда Радисав), Ненад Јездић (отац), Алексеј Бјелогрлић (син Дејан) и Нада Шаргин (мајка) представили су породицу навијача Партизана, изражену не само кроз пуку симпатију према клубу, већ у којој су основни мотив и идеја препознати у стиху "За све се навија, Партизан се воли".

Хор Народног позоришта и панк бенд Група ЈНА допринели су осећају емотивног набоја, толико снажном да су поједини стихови и цитати екипе на сцени у више наврата јежиле кожу и терале сузе на очи присутнима.

А, у публици су, поред бројних званица из јавног живота Србије, биле и легенде клуба.

И опет аплаузи и овације за њих. Овај пут не због голова, дриблинга, одбрана и победа, већ као велико хвала за део себе који су дали да Партизан постане оно што је данас - један од највећих на овим просторима. Нико није заборављен. Од екипе предвођене Стјепаном Бобеком, чувеним "Партизановим бебама", Бјеке, Моце, Манцеа, Мијата...

Била је ту и данашња генерација, заједно са једном од највећих легенди клуба из Хумске улице, Сашом Илићем. На радост навијача још увек актуелним на терену. И капитен је био на позорници. Усталом, први дрес вољеног клуба главни лик представе Дејан (Алексеј Бјелогрлић) добио је управо од Салета.

Публика пред великом сценом Народног позоришта морала је поново на ноге. По ко зна који пут за тек нешто више од сат времена представе. Пред њом је била генерација која долази. Она најмлађа из познате школе фудбала, сви у црно-белим дресовима.

Ближио се крај...

Микрофон је преузео Неле Карајлић, док је Група ЈНА свирала уводне тактове песме "Добро памтим све". Био је то знак да глумци заједно са Драганом Бјелогрлићем изађу на бис. Бјела није скидао осмех с лица. Знао је да је успео. Погодио је у емоцију сваког Партизановца.

Музички инструменти су се већ били угасили, али се салом и даље орила навијачка песма. Глумци, рокери, политичари, пријатељи клуба, навијачи... нису јој дали да стане.

"Није увек лако, али је увек лепо навијати за Партизан", сетио се неко од гостију речи Душка Радовића док је напуштао Народно позориште у недељу увече.

Коментари / 0

Оставите коментар