"Nije uvijek lako, ali je uvijek lijepo..."!

Predstava povodom 70 godina FK Partizan "Dobro pamtim sve" oduševila navijače crno-belih.

Fudbal 05.10.2015 | 23:45
"Nije uvijek lako, ali je uvijek lijepo..."!

Veličanstveno!

Ako su Dragan Bjelogrlić i Nele Karajlić za cilj muzičko-scenske i filmske predstave "Dobro pamtim sve" imali da podsete na slavnu istoriju "parnog valjka" i time kod svakog iskrenog partizanovca, koji je u nedelju bio u beogradskom Narodnom pozorištu ili predstavu pratio u direktnom prenosu na drugom kanualu Radio-televizije Srbije, probude najdublje emocije - uspeli su!

Publiku pred velikom scenom institucije srpskog glumišta preplavili su ponos i čast zbog pripadnosti crnoj-beloj porodici.

U 70 minuta pozorišnog komada sadržano je sve ono što je obeležilo sedam uglavnom lepih, nekada i tužnih decenija fudbalskog kluba sa Topčiderskog brda.

Partizanova rođendanska žurka je uspela!

Kao i u životu, uz Partizan se i u Narodnom pozorištu pevalo, smejalo i plakalo.

Glumci Predrag Ejdus (deda Radisav), Nenad Jezdić (otac), Aleksej Bjelogrlić (sin Dejan) i Nada Šargin (majka) predstavili su porodicu navijača Partizana, izraženu ne samo kroz puku simpatiju prema klubu, već u kojoj su osnovni motiv i ideja prepoznati u stihu "Za sve se navija, Partizan se voli".

Hor Narodnog pozorišta i pank bend Grupa JNA doprineli su osećaju emotivnog naboja, toliko snažnom da su pojedini stihovi i citati ekipe na sceni u više navrata ježile kožu i terale suze na oči prisutnima.

A, u publici su, pored brojnih zvanica iz javnog života Srbije, bile i legende kluba.

I opet aplauzi i ovacije za njih. Ovaj put ne zbog golova, driblinga, odbrana i pobeda, već kao veliko hvala za deo sebe koji su dali da Partizan postane ono što je danas - jedan od najvećih na ovim prostorima. Niko nije zaboravljen. Od ekipe predvođene Stjepanom Bobekom, čuvenim "Partizanovim bebama", Bjeke, Moce, Mancea, Mijata...

Bila je tu i današnja generacija, zajedno sa jednom od najvećih legendi kluba iz Humske ulice, Sašom Ilićem. Na radost navijača još uvek aktuelnim na terenu. I kapiten je bio na pozornici. Ustalom, prvi dres voljenog kluba glavni lik predstave Dejan (Aleksej Bjelogrlić) dobio je upravo od Saleta.

Publika pred velikom scenom Narodnog pozorišta morala je ponovo na noge. Po ko zna koji put za tek nešto više od sat vremena predstave. Pred njom je bila generacija koja dolazi. Ona najmlađa iz poznate škole fudbala, svi u crno-belim dresovima.

Bližio se kraj...

Mikrofon je preuzeo Nele Karajlić, dok je Grupa JNA svirala uvodne taktove pesme "Dobro pamtim sve". Bio je to znak da glumci zajedno sa Draganom Bjelogrlićem izađu na bis. Bjela nije skidao osmeh s lica. Znao je da je uspeo. Pogodio je u emociju svakog Partizanovca.

Muzički instrumenti su se već bili ugasili, ali se salom i dalje orila navijačka pesma. Glumci, rokeri, političari, prijatelji kluba, navijači... nisu joj dali da stane.

"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan", setio se neko od gostiju reči Duška Radovića dok je napuštao Narodno pozorište u nedelju uveče.

Komentari / 0

Ostavite komentar