Пресуда Караџићу за пар мјесеци

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је како се пресуда Радовану Караџићу, бившем предсједнику Републике Српске (РС) оптуженом за геноцид, злочине против човјечности и кршења закона и обичаја ратовања пред Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију у Хагу, очекује за пар мјесеци.

Босна и Херцеговина 05.10.2015 | 16:45
Пресуда Караџићу за пар мјесеци

"За пар седмица улазимо у регуларну посјету, па ћемо тада говорити више о томе. Караџићеву пресуду очекујемо у наредних пар мјесеци. Што се тиче суђења Ратку Младићу, ми смо у задњој фази извођења доказа одбране, колико ће то трајати не могу рећи, мјесец, два или три.

У случају Шешеља, могу рећи оно што сам говорио и раније, ми тражимо да пресуда буде донесена што прије, то није у нашим рукама и морамо чекати", истакао је Брамерц.

Главни тужилац Трибунала обратио се новинарима у Сарајеву пред почетак предавања о теми "Савремени изазови у вођењу истрага и провођењу поступака за међународне злочине" студентима Факултета за криминалистику, криминологију и сигурносне студије у Сарајеву.

Истакао је како је ријеч о важној теми јер студенти овог факултета требају бити добро упознати са међународним правом.

На питање новинара да прокоментише најаву о одржавању референдума у Републици Српској о државном правосуђу, Брамертц је казао како "постоје друге ствари о којима треба расправљати".

"Имамо већ довољно ствари о којима расправљамо, као што је реформа правосуђа и мислим да би било превише за мене да улазим у те политичке расправе", закључио је главни тужилац Хашког трибунала.

НН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зито

06.10.2015 09:20

Није јасно , што их било шта питамо , кад све одговоре већ знамо . Ево , ја већ знам и будуће " ратне злочинце " , из Либије , Сирије , Украјине , а да им још није ни суђено !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

06.10.2015 12:58

НИЈЕ ВАС СРАМОТА СТАТИ ЗА КАТЕДРУ. СУДИЛИ СТЕ ДОКТОРУ ПРАВНИХ НАУКА СА ТАКВИМ ЗНАЊЕМ И МОРАЛОМ СТЕ СЕ УСУДИЛИ ДОЋИ И ДРЖАТИ ПРЕДАВАЊЕ ОНИМА КОЈИ СУ ПО НЕКОЛИКО ПУТА ШКОЛОВАНИЈИ И ПРИМЈЕРЕНИЈИ ДА СУДЕ. ДОКТОР ШЕШЕЉ ЈЕ

ОДГОВОРИТЕ