Русија наставила ударе, погођено девет мета

Руско Министарство одбране саопштило је данас да су руски војни авиони у протекла 24 сата обавили 25 налета у Сирији и погодили девет мета Исламске државе.

Свијет 05.10.2015 | 14:05
Русија наставила ударе, погођено девет мета

Борбени авиони Сухој Су-34 и Су-24М учествовали су у нападима у последња 24 сата, при чему су погођене три мете ИС у провинцији Хомс, наводи се у саопштењу министарства, преноси Ројтерс.

Руске војне операције у Сирији имају за циљ подршку сиријској војсци и уништавање терориста и екстремиста, рекао је новинарима у Москви портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Циљ наших операција је пружање подршке сиријској војсци у њеној борби против терориста и радикалних организација и сила", казао је Песков.

ЕШ: РУСИЈА ПРОДУБЉУЈЕ ГРАЂАНСКИ РАТ У СИРИЈИ

Русија пробудљује грађански рат у Сирији гађањем положаја сиријске опозиције, изјвио је данас амерички секретар за одбрану Еш Картер. Он је упоредио напоре Москве да пруже подршку сиријском председнику Башарау Ал Асаду њиховим везивањем за брод који тоне, пренео је Ројтерс.

"Спровођењем војне интервенције у Сирији на циљеве умерених група, Русија је продубила грађански рат", рекао је Картер током посете Шпанији.

Русија је пре пет дана покренула војне операције против ИД у Сирији, а руско Министарство одбране је саопштило да су мете војна опрема, комуникације, складишта оружја, муниција и гориво.

Како је рекао прес секретар руског председника Дмитриј Песков, главни задатак руског ваздухопловства у Сирији је борба против тероризма и подршка легитимним сиријским властима у антитерористичким напорима.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СССС

05.10.2015 12:41

ШТА ЈЕ НЕМОЖЕТЕ ДА НАОРУЖАВАТЕ ТЕРОРИСТЕ ПА ВАМ МУКА.ЈЕДИНО ТАКО СЕ МОЖЕ ЗАУСТАВИТИ РАТ У СИРИЈИ А НЕ НАОРУЖАВАЊЕМ ТЕРОРИСТА И ТА ОПОЗИЦИЈА ЈЕ ИСТИ К...Ц КАО И ИСИЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

05.10.2015 13:21

Свака цаст за први коментар

Name

Подршка

05.10.2015 13:03

Владимире ако сад поклекнеш убиј се.

ОДГОВОРИТЕ