Rusija nastavila udare, pogođeno devet meta

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su ruski vojni avioni u protekla 24 sata obavili 25 naleta u Siriji i pogodili devet meta Islamske države.

Svijet 05.10.2015 | 14:05
Rusija nastavila udare, pogođeno devet meta

Borbeni avioni Suhoj Su-34 i Su-24M učestvovali su u napadima u poslednja 24 sata, pri čemu su pogođene tri mete IS u provinciji Homs, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Rojters.

Ruske vojne operacije u Siriji imaju za cilj podršku sirijskoj vojsci i uništavanje terorista i ekstremista, rekao je novinarima u Moskvi portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Cilj naših operacija je pružanje podrške sirijskoj vojsci u njenoj borbi protiv terorista i radikalnih organizacija i sila", kazao je Peskov.

EŠ: RUSIJA PRODUBLjUJE GRAĐANSKI RAT U SIRIJI

Rusija probudljuje građanski rat u Siriji gađanjem položaja sirijske opozicije, izjvio je danas američki sekretar za odbranu Eš Karter. On je uporedio napore Moskve da pruže podršku sirijskom predsedniku Bašarau Al Asadu njihovim vezivanjem za brod koji tone, preneo je Rojters.

"Sprovođenjem vojne intervencije u Siriji na ciljeve umerenih grupa, Rusija je produbila građanski rat", rekao je Karter tokom posete Španiji.

Rusija je pre pet dana pokrenula vojne operacije protiv ID u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

SSSS

05.10.2015 12:41

ŠTA JE NEMOŽETE DA NAORUŽAVATE TERORISTE PA VAM MUKA.JEDINO TAKO SE MOŽE ZAUSTAVITI RAT U SIRIJI A NE NAORUŽAVANJEM TERORISTA I TA OPOZICIJA JE ISTI K...C KAO I ISIL.

ODGOVORITE
Name

maja

05.10.2015 13:21

Svaka cast za prvi komentar

Name

Podrška

05.10.2015 13:03

Vladimire ako sad poklekneš ubij se.

ODGOVORITE