НФЛ: Фалконси, Бенгалси, Пантерси по 4-0!

Екипе Атланте, Синсинатија, Њујорк Џејантса и Џетса, Вашингтона, Чикага, Каролине и Индијанаполиса оствариле су победе у четвртом викенду НФЛ-а. Грин Беј Пекерси, Денвер Бронкоси, Сан Дијего Чарџерси и Сент Луис Ремиси остварили су победе у ноћашњим утакмицама четврте недеље НФЛ-а.

Остали спортови 05.10.2015 | 16:40
НФЛ: Фалконси, Бенгалси, Пантерси по 4-0!

Девонта Фриман и Џереми Хил су са по три тачдауна носили Фалконсе и Бенгалсе до 4-0, док су Берси филд-голом две секунде пре краја стигли до првог тријумфа.

Илај Менинг и Џајантси су казнили грешке Билса у Бафалу, а Баканирси су са пет изгубљених лопти (четири пресечена паса) поклонили победу Пантерсима, који су такође максимални после четири меча.

Иглси су преокренули против Редскинса, али су пражени касним тачдауном у Вашингтону, док су Колтси тек после продужетка савладали Јагуарсе.

Илај Менинг предводио је Џајантсе до победе на тешком гостовању у Бафалу 24:10. Бацио је 212 јарди и три тачдауна пре интерсепшна у финишу меча. Џајантси су одлично трчали, Ражард Џенингс, Андре Вилијамс и Шејн Верен су освојили више од 90 јарди, за разлику од ранинбекова Билса који су стигли тек до 55.

Иако је млади квортербек домаћина Тајрод Тејлор бацио 274 јарде, од којих 111 Чарлсу Клеју, Билси су тешко стизали до енд-зоне ривала, па је једини ТД ухватио Карлос Вилијамс, десетак минута пре краја. Међутим, серија грешака Бафала и фантастичан продор Рашарда Џенингса донели су другу победу Њујорчанима.

Баканирси су освојили 150 јарди више од Пантерса, али су са пет изгубљених лопти буквално поклањали поене гостима за пораз 37:23. Џош Норман и Ед Диксон су донели по тачдаун вративши интерсепшн и фамбл, а уз све то Кем Њутон је бацио два ТД паса до Теда Гина Џуниора, па су Бакси разбијени већ средином трећег периода (31:10).

Њутон је уз поменута два тачдауна освојио још 124 јарде пасом и 51 трчањем, Џонатан Стјуарт је истрчао 50, а Брентон Берсин ухватио 54 јарде. С друге стране, Џејмис Винстон је уз 287 јарди и два тачдауна бацио чак четири пресечена паса, па је Даг Мартин узалуд истрчао 106 јарди и тачдаун, а Винсент Џексон ухватио ТД уз 147 јарди.

Меч вечери одгиран је у престоници где је Филаделфија преокренула 0:13 на 20:16, али је поражена од Вашингтона 23:20. Кирк Казинс је 26 секунди пре краја пронашао Пјера Гарсона за победнички тачдаун.

Казинс је бацио 290 јарди, од чека 55 Гарсону а 65 Џејмисону Краудеру, а успео је и да истрчи један ТД. Алфред Морис је освојио 62 јарде трчањем. С друге стране, Сем Бредфорд није награђен за 270 јарди и три бачена тачдауна, по један Рајлију Куперу, који је освојио и 72 јарде, те Мајлсу Остину и Бренту Селеку. Трчање није најбоље функционисало код Иглса, највише јарди освојио је Демарку Мари, за њега скромних 36, од чега чак 30 у једном нападу.

Први пут после много година Оукленд Рејдерси су били фаворити на једном гостовању, али нису успели да савладају Чикаго. Повели су 14:6, али су на крају поражени 22:20, филд голом Робија Гулда две секунде пре краја. Био је то први тројумф Берса у сезони.

Џеј Катлер предводио је Берсе са 281 јардом, два тачдауна и једним пресеченим пасом, Мет Форте је освојио 91 јард трчањем, док је Мартелус Бенет уз тачдаун скупио и 83 јарде хватањем. ТД је ухватио и Еди Ројал уз 54 јарде. Терен је одлично освајао и Маркиз Вилсон са 80 јарди.

Дерек Кар је за Рејдерсе бацио 196 јарди, два тачдауна и интерсепшн, док је Латавијус Мари освојио 49 јарди трчањем. Кар је по ТД бацио Амарију Куперу и Роју Хелуу, док је највише јарди освојио Мајкл Кребтри, 80.

Девонта Фриман разбио је сам Хјустон Тексансе и са три истрчана тачдауна у првих 16 минута утакмице донео Атланти четврту победу, са убедљивих 48:21.

Фримен је скупио 68 јарди трчањем и 81 хватањем, Терон Ворд још 72 по земљи, док је Мет Рајан бацио 256 и тачдаун за Леонарда Хенкерсона. Брајан Хојер је бацио два тачдауна и 232 јарде за Тексансе, Крис Полк је истрчао ТД, а Сесил Шортс ИИ и Си Џеј Фидерович ухватили по један.

Непоражени после четири викенда су и Бенгалси после убедљивих 36:21 над Канзасом. Енди Далтон бацио је 321 јард, а меч је обележио са пасом од 55 јарди за једини тачдаун који је ухватио Брендон Тејт.

Мохамед Сану и Еј Џеј Грин су освојили више од 160 јарди хватањем, али су сви остали у сенци Џеремија Хила који је истрчао три тачдауна. Алекс Смит је бацио 386, Џереми Меклин ухватио 148, а Џамал Чарлс истрчао 75 јарди, али нико из редова Чифса није успео да стигне до тачдауна. Поена се накупио кикер Каиро Сантос погодивши седам филд голова.

Четврти викенд донео је и први меч на Вемблију, где су Џетси без проблема савладали Долфинсе 27:14. Заблистао је Крис Ајвори са рекордом каријере од 166 истрчаних јарди и тачдауном.

Пратио га је QБ Рајан Фицпатрик са 218 јарди, али је уз ТД бацио и пресечен пас. Ерик Декер је ухватио поменути тачдаун, док је Брендон Маршал скупио 128 јарди. ТД трчањем освојио је и Зек Стејси.

Рајан Тенехил је бацио 198 јарди уз по два тачдауна и интерсепшна за Долфинсе. Ранинбекови тима са Флориде освојили су тек 59 јарди, док су по ТД ухватили Кени Стилс уз 81 јард и Џејк Стоунбурнер.

Колтси су филд голом Адама Винатијерија савладали Јагуарсе 16:13 и остварили рекордну 15. узастопну победу над ривалом из дивизије. Мет Хаселбек је одменио Ендруа Лака са 282 јарде и тачдауном за Кобија Флинера, док је Френк Гор истрчао 53 јарде. Блејк Бортлес је бацио 298 јарди и ТД до Алана Хурнса који је скупио 116 јрд, док је Ти Џеј Јелдон истрчао 105.

Пекерси су предвођени перфектном одбраном и непогрешивим Ароном Роџерсом савладали Сан Франциско 49ерсе 17:3 и задржали максималан учинак.

Бронкоси су савладали Минесота Вајкингсе 23:20, Чарџерси су били бољи од Кливленд Браунса 30:27, а оба меча решили су касни филд-голови. Ремси су неочекивано славили у Аризони против Кардиналса 24:22.

Дефанзивна линија Пекерса је доминирала против немоћног напада Најнерса, а то је у победу претворио Роџерс са 224 јарде и тачдауном за Ричарда Роџерса.

Џејмс Џонс је освојио 98 јарди хватањима, док је Еди Лејси истрчао 90. Колин Кеперник је бацио 152 јарде и пресечен пас за Сан Франциско, који је освојио тек 77 јарди трчањем.

Филд голом Џоша Ламбоа Чарџерси су одолели Браунсима на свом терену, а фантастичан обрачун имали су квортербекови два тима. Филип Риверс предводио је домаћин са 358 јарди и три тачдауна, док је Џош Мековн бацио 356 јарди и два ТД-а за госте из Кливленда.

Риверс је проналазио Кинана Алена, Ладаријуса Грина и Џоша Филипса, док су по ТД за госте ухватили Дјук Џонсон Џуниор и Гери Берниџ. Екипе су биле изједначење и у трчању, Чарџерсе је предводио Дени Вудхед са 54 јарде, док је Ајзеа Кауел освојио 64 за Браунсе.

Бронкоси су се намучили док су савладали Вајкингсе, а одлучио је филд гол Брендона Мекмануса два минута пре краја. Пејтон Менинг је одиграо знатно испод свог нивоа, уз 213 јарди бацио је ТД и два интерсепшна, али је уз помоћ Ронија Хилмана и његовог тачдауна и 103 јарде трчањем Денвер стекао 20:10.

Ипак, предвођени Адријаном Питерсоном, који је освојио 81 јард и постигоа тачдаун, Вајкингси стижу до изједначење, али нису имали снаге за преокрет. Теди Бриџвотер је бацио 269 јарди и ТД за Мајка Воласа. ТД за Бронкосе ухватио је Овен Денијелс.

Кардиналси су доживели први пораз у сезони, а у Аризони су их изненадили Ремси. Ник Фолс је блистао са 171 јардом и три тачдауна, од којих је два ухватио Тејвон Остин, а један Стедман Бејли.

Фантастичан је био и Тод Гурли који је истрчао 148 јарди. Карсон Палмер је бацио 352 јарде уз по ТД и пресечен пас за домаћина, Крис Џонсон је истрчао 83 јарде, Лери Фицџералд ухватио 99, а Дејвид Џонсон ТД.

У последњој утакмици дана, Њу Орлеанс Сејнтси су победили Далас Каубојсе са 26:20 после продужетка захваљујући 4.000. тачдаун пасу Друа Бриса. Брис је упутио кратак пас Си Џеју Спилеру у другом нападу продужетка, који је ранинбек претворио у тачдаун после трчања 80 јарди за први тријумф Сејнтса ове сезоне.

НФЛ, 4. викенд:
Сан Дијего Чарџерс – Кливленд Браунс 30:27
Сан Франциско 49ерс – Грин Беј Пекерс 3:17
Аризона Кардиналс – Сент Луис Ремс 22:24
Денвер Бронкос – Минесота Вајкингс 23:20
Њу Орлеанс Сејнтс – Далас Каубојс 26:20

Раније:
Мајами Долфинс – Њујорк Џетс 14:27
Атланта Фалконс – Хјустон Тексанс 48:21
Синсинати Бенгалс – Канзас Сити Чифс 36:21
Бафало Билс – Њујорк Џањантс 10:24
Вашингтон Редскинс – Филаделфија Иглс 23:20
Чикаго Берс – Оукленд Рејдерс 22:20
Тампа Беј Баканирс – Каролина Пантерс 23:37
Индијанаполис Колтс – Џексонвил Јагуарс 13:13

Уторак:
Сијетл Сихокс – Детроит Лајонс

Петак:
Питсбург Стилерс – Балтимор Рејвенс 20:23 пп

Коментари / 0

Оставите коментар