АБА: И Мега добила Партизан - лако!

Копшаркаши Мега Лекса победили су Партизан у Сремској Митровици са 76:59, у дуелу 2. кола регионалне АБА лиге.

Кошарка 04.10.2015 | 20:20
АБА: И Мега добила Партизан - лако!

Екипа Дејана Милојевића је тако стигла до прве победе у сезони, док је тим Петра Божића претрпео и други пораз.

Мега је фуриозно отворила дуел. Серијом тројки је после пет минута имала великих 16:2, али је Партизан крајем прве и почетком друге деонице узвратио на исти начин – 18:18.

Уследила је нова серија Меге која до краја меча није испуштала предност. Партизан је прилику за преокрет имао почетком последње деонице када је изједначио на 53:53, али је на другој страни уследила одлучујућа серија домаћина 11-0.

Тимоти Луваву био је убедљиво најбољи појединац утакмице са 27 поена (6-9 за три), 6 скокова и 3 украдене лопте. Огњен Јарамаз додао је 13 поена и 5 асистенција, а Самарџиски је уз 12 поена имао 10 скокова. У екипи Партизана, Врабац је имао 13 поена, 5 скокова и 5 асистенција, а Маринковић је уз 13 поена имао 5 скокова и 2 асистенције.

Ток меча:

Екипа Дејана Милојевића почела је меч изузетно расположено, посебно у шуту за три поена. Луваву је убацио две, Јарамаз и Аранитовић по једну тројку без промашаја, па је Мега брзо стигла до двоцифрене предности.

У петом минуту у стрелце се уписао и Самарџиски, па је на семафору стајало великих 16:2 за домаћина.

У наставку прве деонице Партизан је дошао до даха поенима са линије слободних бацања, Мега је ушла у серију лоших напада, па је Вања Маринковић тројком комплетирао серију 9-0 црно-белих (16:11).

Серију Партизана прекинуо је Самарџиски са полудистанце, па је Мега после првих 10 минута имала +7 (18:11).

Старт друге деонице припао је Партизану. Милутиновић је убацио тројку, на то су се надовезали Врабац и Маринковић, па су црно-бели изједначили на 18:18.

Играло се растрзано и у серијама, па је сада био ред на серију Меге. Домаћи тим постигао је девет узастопних поена и вратио вођство на своју страну – 27:18. У финишу првог полувремена Мега је задржала предност. Партизан је промашивао отворене шутеве за три поена, па је домаћи тим после 20 минута водио са 36:30.

Ни у трећој деоници није се променило стање на паркету. Обе екипе правиле су велики број основних грешака, а Мега је успевала да задржи вођство из првог дела.

Александар Цветковић је тројком спустио Партизан на минус четири, али је на другој страни узвратио Луваву на исти начин – 49:42. Бивши плеј Звезде погодио је тројку уз звук сирене на крају првог полувремена, а исто је урадио и на крају треће деонице – 53:48 пред последњих 10 минута.

На старту последње деонице Врабац је убацио тројку, Маринковић је потом поентирао и Партизан је изједначио – 53:53.

Ипак, уследио је тајм-аут Милојевића после којег је његов тим одговорио на прави начин. Луваву је убацио девет, Самарџиски два поена, па је Мега стигла до нове двоцифрене предности – 64:53.

Ту је победник практично и одлучен, па је Мега у финишу мирно привела утакмицу крају у своју корист.

Коментари / 0

Оставите коментар