ИТА: Пјанић блистао, Интер губи бодове, побједио и Јуве!

Победа Роме и нови кикс Интера обележили су недељно поподне у седмом колу италијанске Серије А. Мората адут Јувентуса! Шпански нападач најзаслужнији је за прву победу актуелног шампиона код куће, а укупно тек другу ове сезоне у Серији А.

Фудбал 04.10.2015 | 21:20
ИТА: Пјанић блистао, Интер губи бодове, побједио и Јуве!

Рома је савладала Палермо 3:1 на крилима Пјанића и Жервиња, па су Римљани донекле преболели пораз од БАТЕ Борисова у Лиги шампиона.

Интер је одиграо 1:1 на гостовању Сампдорији, изједначујући гол дао је Иван Перишић, а ’неразури’ тако нису славили на два узастопна меча. То значи да би се Фиорентина евентуалном победом над Аталантом издвојила на челу табеле.

У првом мечу дана Емполи је голом Макаронеа у 88. минуту савладао Сасуоло, а Удинезе и Ђеноа ремизирали су 1:1.

Фудбалери Роме питање победника решили су у првих пола сата, када су погађали Пјанић, Флоренци и Жервињо. Палермо се вратио у 58. преко искусног Ђилардина.

У 91. минуту Гонсалес је савладао Шченсног и тако најавио узбудљиву надокнаду времена. Међутим, већ у следећем нападу Жервињо је погодио за 4:2 и поставио коначан резултат меча.

Интер је губио на стадиону Луиђи Ферари, али је на крају успео да избори бод којим је поново преузео вођство на табели. Ипак, ’Неразури’ су се извукли јер је везиста домаћих Хоакин Кореа промашио непромашиво, када је заобишао голмана и из петерца шутирао поред гола.

Тренер Роберто Манчини увео је у игру српског репрезентативца Адема Љајића тек у последњем минуту сусрета.

Ђеноа је освојила значајан бод на гостовању у Удинама (1:1), а у њеном саставу Дарко Лазовић ушао је у игру, као и Љајић у Дјенови, пред сам крај утакмице.

Раније током дана Емполи је на домаћем терену славио минималну победу над Сасуолом (1:0).

Победа Јувентуса у Торину, из четвртог покушаја! И опет тешко...

Болоња је на терену браниоца титуле водила 1:0, али је млади Алваро Мората показао да "стара дама" и по одласку Карлоса Тевеза има одличног играча у шпицу напада.

Мората је постигао изједначујући погодак, изнудио је пенал који је у вођство претворио Паоло Дибала, а на крају асистирао Самију Кедири код првенца немачког репрезентативца у црно-белом дресу - 3:1!

Торински тим ове сезоне не игра ни приближно свом реномеу, па је и ова победа била довољна тек за помак на 12. позицију.

Последњепласирана Болоња стигла је до предности већ у петом минуту.

Адам Масина упутио је лопту у шеснаестерац, где се одлично снашао Француз Антони Муније и ударцем из "прве" савладао Ђанлуиђија Буфона - 0:1.

Госте је изненадни погодак додатно учврстио у намери да стегну одбрану и везни ред, па је Јувеу упркос бројним нападима било изузетно тешко да стигне до изједначења.

"Викторију" испред голмана Антонија Мирантеа прекинуо је у 33. минуту Алваро Мората, који је вратио ствари на почетак одличним ударцем главом - 1:1.

Центарфор торинске екипе се у првом минуту наставка прописно обрукао јер је после акције Кедире и повратне лопте Хуана Куадрада, са 10 метара промашио практично празан гол!

Искупио се Мората за промашај већ у 51. минуту, када је изнудио једанаестерац, а сигуран реализатор са "беле тачке" био је Аргентинац Паоло Дибала - 2:1.

Мората је био кључни фактор и код трећег поготка, овог пута као асистент Кедири, који је у 63. минуту ставио тачку на тек другу победу Јувентуса у шампионату Италије.

Други сусрет у термину од 18 часова такође је донео победу фаворита, али је Лацију против новог прволигаша Фрозинонеа било још теже.

Отпор гостију сломљен је тек голом Балдеа Кеита у 80. минуту, када је уз помоћ стативе погодио мрежу гостију - 1:0.

Фрозиноне је био одличан у Риму, чак су гости погодили пречку у 66. минуту преко Леонарда Бланшара, али ипак нису успели да изборе нити реми, као десетак дана раније управо против Јувентуса.

Српски репрезентативци Филип Ђорђевић и Душан Баста били су у почетној постави небеско-плавих, а Ђорђевић је у четвртом минуту судијске надокнаде "оверио" тријумф Лација, за пробој на треће место, иза Интера и Фиорентине.

РЕЗУЛТАТИ 7. КОЛА:

Емполи - Сасуоло 1:0 (0:0)
/Макароне 88/

Палермо - Рома 2:4 (0:3)
/Ђилардино 58, Гонзалес 90 - Пјанић 2, Флоренци 14, Жервињо 28, 90+3/

Сампдорија - Интер 1:1 (0:0)
/Муриел 51 - Перишић 76/

Удинезе - Ђенова 1:1 (0:0)
/Ди Натале 47- Пероти 76п/

Јувентус - Болоња 3:1 (1:1)
/Мората 33, Дибала 51п, Кедира 63 - Муније 5/

Лацио - Фрозиноне 2:0 (0:0)
/Кеита 80, Ђорђевић 90+4/

Милан - Наполи 20.45
Фиорентина - Аталанта 20.45

Одиграно у суботу

Карпи - Торино 2:1 (0:0)
/Падели 55аг, Падели 72 - Макси Лопез 75п/

Кјево - Верона 1:1 (0:0)
/Кастро 83 - Пизано 69/

ТАБЕЛА: Интер 16, Фиорентина (-1) 15, Лацио 15, Рома 14, Торино 13, Сасуоло 12, Кјево 11, Аталанта 11, Сампдорија 11, Наполи (-1) 9, Милан (-1) 9, Јувентус 8, Палермо 7, Емполи 7, Удинезе 7, Ђенова 7, Карпи 5, Фрозиноне 4, Верона 4, Болоња 3.

Коментари / 0

Оставите коментар