"Пливао бих до ње да нису отворили границу"

Свадба, свадба: Оженио се Миодраг Новаковић из Осијека, који је недавно поручио хрватској влади да ће он, отворили они границе или не, милом или силом доћи по младу Санелу Љепић у Србију.

Регион 04.10.2015 | 16:45
"Пливао бих до ње да нису отворили границу"

Миодраг Новаковић из Осијека ономад је, кад су Хрвати затворили границу према Србији, на Фејсбук страници хрватске владе поручио да 3. октобра иде по младу у Нови Сад и да ће гранични пелаз Ердут прећи милом и силом.

Истог трена побрао је бројне симпатије с обе стране Дунава, а на срећу није било потребе за силом. Он је јуче са сватовима стигао пред кућу Санеле Љепић из Ченеја. Своју срећу није могао речима да нам опише.

Снашао бих се некако

- Да нису отворили границе до данас, снашао би се некако, али бих дошао по моју Санелу, около, било куда, преко Мађарске или Босне. Превише сам узбуђен. Олакшали су нам пут отварањем границе - казао нам је младожења док су одјекивали звуци хармонике.

И запуцало се увис, да се не погази традиција, а коло се расплело на улици. Младенци су заплесали уз хит Мирослава Илића „Ова ноћ“. Санела нам је рекла да се осећа савршено и да би нашла начин да се уда и да није дошло до отварања границе.

- За љубав не постоје границе, а наша љубав их је победила - усхићена је млада.

Миодрагова и Санелина љубав датира још из првог разреда основне школе у Осијеку, у коју су ишли заједно. Али онда се она с породицом одселила у Ченеј. Миодраг је никада није заборавио.
- Чекао сам је и тражио дуго, а онда сам је 2009. нашао на Фејсбуку и од тада се не раздвајамо. Знао сам одмах да је она та, да с њом желим да проведем остатак живота - наглашава Новаковић.

Александар Љепић био је веома срећан што удаје сестру.

- Да нису отворили границу, не би ми био проблем да сам препливам Дунав, носећи на леђима све сватове, само да они буду срећни. Ово је веома дуго планирано, не бисмо дозволили да због затворених граница то одложимо. Не стрепим да ли ћемо прећи границу сада, послали смо списак свих сватова и настављамо весеље даље - каже Александар.

И авионом ако треба

Мирјана Новаковић, младожењина мајка, прича да би ишли преко Мађарске и Босне само да дођу по младу и све њене драге госте.
- Дошли бисмо и авионом ако треба, било како дошли бисмо по њу! Деца се стварно воле и био би грех да неко њих раздваја - наводи Миодрагова мајка.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гаврило Принцип

05.10.2015 02:22

Тешко Србима у лијепој њиховој независној држави Хрватској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

05.10.2015 04:37

Срећно младенци .

ОДГОВОРИТЕ