Становници Шамца ће опет имати биоскоп

У Шамцу је почела обнова Кино сале, која је оштећена у прошлогодишњим поплавама, а ове радове у вриједности од 340.000 КМ финансира УНЕСКО.

Република Српска 04.10.2015 | 16:40
Становници Шамца ће опет имати биоскоп

Начелник општине Шамац Саво Минић рекао је након обиласка радова да ће Кино сала бити проширена и да ће имати капацитете за одржавање манифестација, смјештај невладиних организација и друге садржаје.

Он је навео да у Шамцу након прошлогодишњих мајских поплава нису одржане многе културне манифестације, те да су се бројне организације, које су биле смјештене у Кино сали, за свој рад сналазиле на разне начине.

Секретар Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Шамца Наташа Видовић каже да ово друштво, чије просторије су биле смјештене у Кино сали, није могло да реализује велики дио својих садржаја предвиђених програмом рада.

"Покушали смо да неке активности измјестимо у Галерију, али је публика навикла на Кино салу. Доста смо изгубили, али се надам да ће овај пројекат брзо бити реализован и да ћемо поново да привучемо публику", рекла је Видовићева.

Предсједник Кулутурно-умјетничког друштва "Шамац" Младен Радовић рекао је да ће реконструкцијом Кино сале бити обновљен културни живот у Шамцу.

"То ће бити храм културе у којем ће свако наћи своје мјесто", рекао је Радовић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Њаки

04.10.2015 15:02

Кино је све у Шамцу.Нема бољег кина .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џенкинс

04.10.2015 18:06

Вратио се Ђенка. Ено клинци трче и вичу ОПЕТ РАДИ БИОСКОП. И бомбоне добили.

ОДГОВОРИТЕ