Stanovnici Šamca će opet imati bioskop

U Šamcu je počela obnova Kino sale, koja je oštećena u prošlogodišnjim poplavama, a ove radove u vrijednosti od 340.000 KM finansira UNESKO.

Republika Srpska 04.10.2015 | 16:40
Stanovnici Šamca će opet imati bioskop

Načelnik opštine Šamac Savo Minić rekao je nakon obilaska radova da će Kino sala biti proširena i da će imati kapacitete za održavanje manifestacija, smještaj nevladinih organizacija i druge sadržaje.

On je naveo da u Šamcu nakon prošlogodišnjih majskih poplava nisu održane mnoge kulturne manifestacije, te da su se brojne organizacije, koje su bile smještene u Kino sali, za svoj rad snalazile na razne načine.

Sekretar Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Šamca Nataša Vidović kaže da ovo društvo, čije prostorije su bile smještene u Kino sali, nije moglo da realizuje veliki dio svojih sadržaja predviđenih programom rada.

"Pokušali smo da neke aktivnosti izmjestimo u Galeriju, ali je publika navikla na Kino salu. Dosta smo izgubili, ali se nadam da će ovaj projekat brzo biti realizovan i da ćemo ponovo da privučemo publiku", rekla je Vidovićeva.

Predsjednik Kuluturno-umjetničkog društva "Šamac" Mladen Radović rekao je da će rekonstrukcijom Kino sale biti obnovljen kulturni život u Šamcu.

"To će biti hram kulture u kojem će svako naći svoje mjesto", rekao je Radović.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Njaki

04.10.2015 15:02

Kino je sve u Šamcu.Nema boljeg kina .

ODGOVORITE
Name

Dženkins

04.10.2015 18:06

Vratio se Đenka. Eno klinci trče i viču OPET RADI BIOSKOP. I bombone dobili.

ODGOVORITE