"Орлови" ће брдским путем до меча са Албанијом!

Пут од Тиране до Елбасана, којим ће проћи фудбалска репрезентација Србије на утакмицу против Албаније, дуг је 45 километара и представља највећи безбедносни изазов за домаћине.

Фудбал 05.10.2015 | 08:00
"Орлови" ће брдским путем до меча са Албанијом!

Фудбалери Србије дан пре меча са Албанијом допутоваће у Тирану, где ће неприступачним путем морати до стадиона у Елбасану, 8. октобра.

До тог малог места путује се око сат времена уз поштовање ограничења и узане брдске путеве.

Фудбалери Србије спаваће у Тирани одакле ће се кроз центар града и булеваре запутити у Елбасан, град који има 100.000 становника и велику стопу незапослености.

На излазу из Тиране ка Елбасану пролази се кроз ексклузивни део града где су смештене бројне резиденције дипломата, а на том месту кружни ток одваја пут ка Елбасану.

Након кратког аутопута, који је у изградњи, путоказ води ка узаном сеоском путу, пуном кривина и са густим саобраћајем, где је на појединим местима ограничење 30 километара на сат.

Около је доста запуштених кућа и порушених објеката, ресторана, поред пута има пуно продаваца воћа и поврћа.

Тим кривудавим путем долази се до укључења у нови тунел, који је дугачак два километра и део је аутопута у изградњи.

До стадиона се долази широким булеваром. Стадион је изграђен ове године, капацитет му је 13.000 места, испуњава све услове УЕФА и у њега је до сада уложено око пет милиона евра.

Шарене вишеспратнице око стадиона место су где је забрањено гледати утакмицу Албанија - Србија због безбедности.

Зграде које красе околину стадиона Елбасан Арена тренд су који је у Албанији поставио премијер Еди Рама, док је био градоначелник Тиране.

Утакмица између Албаније и Србије игра се 8. октобра од 20.45 сати у Елбасану.

Интересантно је да је Елбасан у време комунизма био индустријски град, а у то време због добрих односа комунистичке власти са Кином у њему је боравило пуно Кинеза који су тамо радили и живели.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПАСТИР

05.10.2015 06:08

Само полако и припазите на псе овцаре да вас не потргају.

ОДГОВОРИТЕ