Милановић: Рат против вјеверица, Срба?

Предсједник Владе Хрватске Зоран Милановић у недјељу је у Каству коментарисао резултате анкете ЦРО Демоскоп, по којима је смањења предности ХДЗ-ове Домољубне коалиције пред СДП-овом коалицијом, изјавивши како очекује да ће ту предност за мјесец дана престићи.

Регион 04.10.2015 | 19:55
Милановић: Рат против вјеверица, Срба?

Агенција Промоција плус ЦРО Демоскоп, објавила је резултате мјесечног истраживања ЦРО Демоскоп, према којима се предност ХДЗ-ове Домољубне коалиције смањила на само један одсто испред СДП-ове коалиције.

На питања новинара Милановић је рекао како очекује да ће ту предност за мјесец дана престићи, и да ће тада бити најважније ко може формирати Владу, Карамарко или он.

“За мене је најважније у тим анкетама, које нерадо коментаришем, да је подршка Влади континуирано висока. Ми као коалиција желимо досећи онај ниво подршке коју има Влада, а та је бројка вјеродостојнија од подршке странкама. Бројка оних који подржавају Владу је од Нове године више него удвостручена, а то је добро за Хрватску”, оцијенио је премијер.

Навео је да сад “политичка нација у Хрватској може изабрати између двију могућности. Кућа је довољно велика за све, али може бити само једна Влада Ми нудимо стабилан раст, реалне могућности, нисмо ништа велико обећавали а сад се почињу догађати мале велике ствари полако”, истакнуо је.

Осврнуо се на, како је рекао, “ХДЗ-ово позивање на Домовински рат”, изјавивши да су то “апсурди и сулуде поруке”.

“Шта значи Домовински рат, против кога, против вјеверица, Срба, ислама. То ме брине у овој кампањи, то је дубоко нездраво за Хрватску”, казао је. Милановић је. Додао је како је рат готов и да то кажу “сви паметнији људи у Хрватској, а посебно они који су водили рат”, рекавши да га нису водили ни он нити Карамарко.

Одговарајући на новинарско питање је ли Хрватска спремна на могуће Мађарско затварање граница, казао је да јест, али да то затварање неће функционирати.

“Ми нисмо народ који је одрастао у жици, надам се да ће и други схватити да жица није рјешење а Хрватска ће се побринути за своје интересе”, додао је.

“Надам се да нас неће натјерати да и ми градимо неку ограду, јер то је крајње рјешење свих крајњих рјешења, кад сте окружени људима који не разумију ни прошлост ни садашњост и позивају на заштиту од ислама. Нека се врате у 11, 12 или 14 вијек. Барем ми у Хрватској то знамо јер смо увијек били на граници и знамо што опасност јест, а што није. Ово није опасност, нека нас не бране од тога, њихова нам помоћ не треба”, рекао је премијер.

На питање што очекује у 8. изборној јединици, Милановић је казао је да – очекује побједу.

(Независне новине)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Насе име ок

04.10.2015 14:43

Па какво нам је дао име и није тако лосе, не знамо у које би зивотиње њега сврстали ? Јер ни зивотиње не могу толико некога да мрзе као он Српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

04.10.2015 16:47

КОЛИКО ОН МРЗИ ТО ЈЕ ЊЕГОВА ТРАГЕДИЈА И ЊЕГОВИХ СУНАРОДНИКА. ПОДЛИЈЕЖУ КОЛЕКТИВНОМ ЛИЈЕЧЕЊУ ЈЕР СУ ПОБИЛИ ПРЕКО МИЛИОН СРБА У ИИ СВЈЕТСКОМ РАТУ И САД ИХ ЊИХОВЕ ДУШЕ ПРОГАЊАЈУ. ЗАТО СЕ НЕ МОГУ ОСЛОБОДИТИ СРБОМРЖЊЕ. ТО СЕ НЕ МОЖЕ САКРИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

04.10.2015 18:34

Он је једноставно Глуп Цовјек, то је сва Чаролија!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

04.10.2015 22:34

Хрват бити је дијагноза.

ОДГОВОРИТЕ