Ово су Срби за Албанце...!

Селектор Србије Радован Ћурчић саопштио је списак од 24 играча за предстојеће дуеле са Албанијом и Португалом.

Фудбал 04.10.2015 | 22:40
Ово су Срби за Албанце...!

Од нових играча позвани су голман шпанског друголигаша Алкоркона Марко Дмитровић и везни играч Лација Сергеј Милинковић-Савић, дебитоваће бек Црвене звезде Марко Петковић, а у селекцији је опет и Миралем Сулејмани.

Србија ће гостовати Албанији 8. октобра, а три дана касније ће дочекати Португал у последњим квалификационим утакмицама за Европско првенство у Француској.

Репрезентативци Србије окупиће се у понедељак у Старој Пазови.

Голмани: Владимир Стојковић (Макаби Хаифа), Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив) и Марко Дмитровић (Алкоркон).

Одбрана: Бранислав Ивановић (Челси), Александар Коларов (Манчестер Сити), Иван Обрадовић (Андерлехт), Ненад Томовић (Фиорентина), Марко Петковић (Црвена звезда), Стефан Митровић (Гент), Урош Спајић (Тулуз) и Душко Тошић (Бешикташ).

Везни ред: Немања Матић (Челси), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Душан Тадић (Саутемптон), Адем Љајић (Интер), Зоран Тошић (ЦСКА), Немања Гудељ (Ајакс), Андрија Живковић (Партизан), Љубомир Фејса (Бенфика), Лука Миливојевић (Олимпијакос), Дарко Брашанац (Партизан) и Миралем Сулејмани (Јанг Бојс).

Нападачи: Александар Митровић (Њукасл) и Петар Шкулетић (Локомотива).

Радован Ћурчић је по објављивану списка саопштио да ће репрезентација Србије на последња два меча квалификација за ЕУРО 2016 дати максимум, иако је давно изгубила све шансе за пласман у Француску.

"Пред нама су две последње утакмице у овом циклусу, које су од великог значаја, иако немамо шансе за ЕП. Гостовање у Албанији биће најтеже, али свесни смо важности тог меча и сигуран сам да ће играчи дати све од себе и да ће бити прави амбасадори Србије. После тога следи дуел са Португалцима који су најквалитетнији тим у нашој групи", изјавио је Ћурчић на конференцији за новинаре у Кући фудбала у Старој Пазови.

На мечевима са Албанијом и Португалом неће играти Настасић, Максимовић, Марковић и Костић, а селектор "орлова" напоменуо је да његова екипа поред много проблема са повредама у последње време, на предстојећим мечевима можда неће моћи да рачуна ни на Немању Матића.

"Видећемо сутра кад дође како стоје ствари. Жали се на повреду, али не могу ништа да прејудицирам", навео је Ћурчић.

Он је додао да се у екипи нашло места за два дебитанта Милинковић Савића и голмана Дмитровића и да је на тај начин настављен тренд укључивања младих играча у А тим.

Ћурчић се поново окренуо првом дуелу, у Елбасану против Албаније.

"Биће то веома тежак дуел. Албанци имају велики мотив, јер их победа може одвести на Европско првенство и то први пут у историји. Добро смо анализирали њихову игру и свесни смо да нас очекује захтевна утакмица. Имају квалитетне појединце, играју у јаким лигама, али су пре свега јаки као колектив", поручио је Ћурчић.

Србија ће 8. октобра у Елбасану гостовати Албанији, а затим ће три дана касније дочекати Португалију на стадиону Партизана.

Почетак припрема националног тима заказан је за понедељак у Старој Пазови, а онда екипа 7. октобра одлази у Тирану на меч са Албанијом.

Коментари / 0

Оставите коментар