Аутобус улетио у маркет, двоје мртвих

Осомогодишњи дјечак и 70-годишња жена су погинули када се аутобус "дабл декер" закуцао у један супермаркет у граду Ковентри у Великој Британији.

Свијет 04.10.2015 | 15:01
Аутобус улетио у маркет, двоје мртвих

Како преносе британски медији, погинула је жена стара око 70 година, а дјечак има осам година.

Петоро одраслих људи, међу којима је и возач, је теже повријеђено и они су збринути у болници у Ковентрију, док се доктори из дјечије болнице у Бирмингему боре за живот деветогодишње дјевојчице која се налазила на горњој платформи аутобуса.

Овај портал преноси и да је возач аутобуса из за сада непознатих разлога изгубио контролу над возилом, прво улетео у пјешачку зону, да би се потом закуцао у супермаркет.

Очевици су испричали да је цијели призор био "апсолутно хаотичан" јер су људи остали заглављени у аутобусу на спрат који је ударио неколико паркираних аутомобила и поломио неколико бандера. Од силине ударца поломиле су се степенице које воде на горњу платформу аутобуса.

Међутим, драматичне сцене су тек уследиле када су људи покушали да помогну путинцима и извуку возача који је био у смрсканом дијелу возила.

- Када сам дотрчао до аутобуса угледао сам возача који је, на моје изненађање, био жив. Убрзо је пришло још људи који су покушали да извуку возача, као и дјецу која су била заробљена испод сједишта горе на спрату. Било је апсолутно хаотично - изјавио је један од очевидаца немилог догађаја.

Начелник полиције, Пол Касеј, изјавио је да је истрага у току и да ће настојати да што прије утврде узрок ове трагичне несреће.

Коментари / 0

Оставите коментар