Звезда тужена! Избори под великим знаком питања!

Најављени избори у Црвеној звезди су под великим знаком питања пошто је група чланова тужила клуб збок кршења изборне процедуре. Како сада ствари стоје врло је вероватно да до избора најављених за 11. октобар неће доћи.

Фудбал 04.10.2015 | 23:00
Звезда тужена! Избори под великим знаком питања!

Четири члана клуба који су се у Звезду учланила после 4. августа, прецизније 15. септембр, су Првом општинском суду у Београду преко својих адвоката поднела тужбу о поништењу избора у фудбалском клубу, а у тужби су тражили привремену меру поништења свих одлука Управног одбора клуба о изборима. Разлог за тужбу је одлука да право гласа на изборима у клубу имају чланови учлањени пре 4. августа што се по мишљењу тужитеља коси са статутом клуба.

Суд ће одлуку о привременој мери донети деветог октобра само два дана пре заказаних избора. Међутим велики проблем у свему томе је што потенцијални кандидати своје кандидатуре по статуту клуба морају да поднесу до уторка, 6. октобра, а потом још три дана да чекају одлуку суда да ли ће избора уопште бити у том термину.

У таквој ситуацији није за очекивати да би се неко залетео, поднео кандидатуру а потом ризиковао да све пропадне. Притом и ако одлуке о изборима буду стављене ад акта то ће бити само привремено и практично би се избори за 11. октобар на тај начин одложили. Звезда потом по одлуци суда може да коригује правилник и закаже нове изборе, али је онда неизвесно за који датум.

Притом председник клуба Светозар Мијаиловић није поднео оставку, а и већи део Управног одбора па је неизвесно како би се ситуација даље одвијала односно шта би било са изборима и како би на све то реаговала звездашка јавност.

Коментари / 0

Оставите коментар