Лука Јовић: Отац је пренаглио, борићу се за своје мјесто!

"Још нисам рекао последњу реч у Звезди", каже млади нападач црвено-белих.

Фудбал 04.10.2015 | 20:00
Лука Јовић: Отац је пренаглио, борићу се за своје мјесто!

"Где је сада та Звездина 'Златна кока'?", јавно је питао Милан Јовић, отац Луке Јовића, "деветке" Црвене звезде, која ове јесени не добија шансу као прошле.

У серији од осам узастопних тријумфа црвено-белих, Јовић је био стартер само једном, 23. августа, у победи над Јавором. Са клупе је улазио шест пута (тако постигао и оба гола, против Вождовца и јуче против Спартака), а две утакмице је преседео на клупи (дерби и гостовање Јагодини).

Два дана након јавног иступа свог оца, Лука Јовић каже за "Спорт" да није рекао збогом клубу.

"Тата је пренаглио са својим ставовима, вероватно изиритиран мојом тренутном позицијом. Рекао сам му да није изабрао прави тренутак и да прича о свему није требало сада да се води. Знам да је желео и стао моју одбрану и да га много тога боли, али мени је искрено најтеже од када сам на клупи. Међутим, настављам да се борим даље", рекао је нападач, за кога је тренер Божовић рекао да би волео да остане у клубу што дуже.

Ипак, Јовић тренутно "греје клупу" док шансу добија (и користи) Португалац Уго Вијеира, херој минулог "вечитог дербија".

"Мали застој у мојој каријери се догодио у овој сезони, али гледајући из неког другог угла, треба да подсетим да ја још нисам пунолетан и да када прођем ову школу, изаћи ћу још јачи. Знам да неки мисле овако или онако, али из угла тренера је најчистији, а то је да тим који побеђује се не мења".

Нападач Звезде каже да није љут на тренера.

"Не волим да се самоистичем и нећу да улазим у било какве полемике. Покушавам да на сваком тренингу покажем више, да будем бољи и да се наметнем. Многи су имали замерке да сам се угојио или да једем много слаткише... А све то није тачно, већ сам смршао три килограма".

Овог викенда, црвено-бели гостују Спартаку. Утакмица ће бити одиграна у суботу од 15.00.

"... Дошао сам са екипом у Суботицу, коју памтим по голу из прошле сезоне и ако добијем прилику данас, не преостаје ми ништа друго него да се борим. Ја другачије и не знам да играм".

Јовићев отац рекао је да је Луки било јако тешко након последњег дербија, у којем није добио прилику.

"Није на мени што нисам играо у дербију. Имам уписан један меч са Партизаном, прошле сезоне, што многи сањају целу каријеру. Неке ствари не иду често глатко, а немам право да се љутим или таласам. Лек је само у још жешћем раду".

Упитан за приче да не игре због малог процента обештећења који би припао Звезди у случају продаје, Јовић каже:

"Не улазим у пословну политику. Звезда се пита, Звезда одлучује... Тако треба да буде и у децембру. Ако кажу да ме продају, ја се пакујем за другу дестинацију. У случају да је боље да се то догоди у јуну, наставићемо сарадњу. Мени се не жури".

На помен заинтересованих клубова, као што су Бенфика, Тотенхемн, Ајакс, Торино, Јовић одговара кратко.

"Они су проценили да имам квалитете, а онда за мене нема зиме. Полако, нисам још рекао последњу реч у Звезди", подвукао је Лука Јовић.

Честитке Андрији Живковићу и црно-белима
Нападач Звезде пратио је игре највећег ривала на евро-сцени, као и сјајна рола Андрије Живковића, играча кола Лиге Европе. "Жиле је прави мајстор, што је још једном показао својим головима и потезима. Честитам му на учинку, као и комплетном тиму Партизана", порука је Луке Јовића.

Коментари / 0

Оставите коментар