Бекам: Гигс треба да буде менаџер Јунајтеда!

Некадашњи фудбалер Манчестер Јунајтеда Дејвид Бекам рекао је да нема сумње да његов бивши саиграч Рајан Гигс може да буде менаџер ‘Црвених ђавола’.

Фудбал 04.10.2015 | 11:40
Бекам: Гигс треба да буде менаџер Јунајтеда!

Гигс је тренутно асистент Луја Ван Гала, али га многи, укључујући холандског стручњака, виде као наредног менаџера тима са “Олд Трафорда”.

Пошто је играо са Велшанином више од деценије, Бекам верује да Гигс има квалитет да буде прави наследник сера Алекса Фергусона на клупи Јунајтед.

“Рајан има све оно што је потребно да би био менаџер, одличан менаџер. Учио је током година од сера Алекса, а сада Луја Ван Гала. Нигде не жури и ради све праве ствари. Сви навијачи Јунајтеда би волели да га виде као менаџера једног дана. Има разумевање и поштовање свих у клубу и био би савршено решење”, рекао је Бекам.

Што се тиче садашњег тима Јунајтеда, који после дуго времена држи прво место табеле Премијер лиге, Бекам је рекао:

“Изгледају као добри играчи. Чуо сам да је Гери Невил пре неки дан рекао да они нису добри, да су млади и да морају да се докажу током одређеног периода, али за сада играју веома добро. Све је у континуитету и сигуран сам да ће успети, имају прави став”.

Бекам је боје Јунајтеда бранио од 1992. до 2003. године и освојио је мноштво трофеја са ‘Црвеним ђаволима’, укључујући ‘триплу круну’ у сезони 1998/99. Током каријере је играо још за Престон Норт Енд, Реал, Лос Анђелес Галакси, Милан и Пари Сен Жермен.

За репрезентацију Енглеске, чији је капитен био неколико година, одиграо је 115 утакмица и постигао 17 голова.

Коментари / 0

Оставите коментар