Bekam: Gigs treba da bude menadžer Junajteda!

Nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda Dejvid Bekam rekao je da nema sumnje da njegov bivši saigrač Rajan Gigs može da bude menadžer ‘Crvenih đavola’.

Fudbal 04.10.2015 | 11:40
Bekam: Gigs treba da bude menadžer Junajteda!

Gigs je trenutno asistent Luja Van Gala, ali ga mnogi, uključujući holandskog stručnjaka, vide kao narednog menadžera tima sa “Old Traforda”.

Pošto je igrao sa Velšaninom više od decenije, Bekam veruje da Gigs ima kvalitet da bude pravi naslednik sera Aleksa Fergusona na klupi Junajted.

“Rajan ima sve ono što je potrebno da bi bio menadžer, odličan menadžer. Učio je tokom godina od sera Aleksa, a sada Luja Van Gala. Nigde ne žuri i radi sve prave stvari. Svi navijači Junajteda bi voleli da ga vide kao menadžera jednog dana. Ima razumevanje i poštovanje svih u klubu i bio bi savršeno rešenje”, rekao je Bekam.

Što se tiče sadašnjeg tima Junajteda, koji posle dugo vremena drži prvo mesto tabele Premijer lige, Bekam je rekao:

“Izgledaju kao dobri igrači. Čuo sam da je Geri Nevil pre neki dan rekao da oni nisu dobri, da su mladi i da moraju da se dokažu tokom određenog perioda, ali za sada igraju veoma dobro. Sve je u kontinuitetu i siguran sam da će uspeti, imaju pravi stav”.

Bekam je boje Junajteda branio od 1992. do 2003. godine i osvojio je mnoštvo trofeja sa ‘Crvenim đavolima’, uključujući ‘triplu krunu’ u sezoni 1998/99. Tokom karijere je igrao još za Preston Nort End, Real, Los Anđeles Galaksi, Milan i Pari Sen Žermen.

Za reprezentaciju Engleske, čiji je kapiten bio nekoliko godina, odigrao je 115 utakmica i postigao 17 golova.

Komentari / 0

Ostavite komentar