Може ли нас штипаљка ријешити бола?

Рефлексологија је подручје медицине које притиском на одређена места на телу, решавају проблем болова. Посебно је погодна метода за примену на уху, јер управо ту постоји много нервних завршетака.

Свијет 03.10.2015 | 17:30
Може ли нас штипаљка ријешити бола?

Уз помоћ штипаљке, која врши притисак на конкретни нерв, може се решити непријатност или бол. Са притиском на одређене тачке, болови у одређеним деловима могу бити решени.

Преко ових 6 тачака, ухо је повезано са свим деловима тела

 

1. Рамена и леђа

Горњи део уха везује се за леђа и рамена. Држите једну штипаљку током 60 секунди, и на тај начин ћете се решити напетости и смањити бол.

За оптималне резултате, поступак треба поновити неколико пута дневно.

2. Органи

Ова тачка је повезана са свим органима у телу. Чак и лаганом масажом прстима ћемо себи помоћи. Међутим, ако стварно имате унутрашњи бол, треба потражити лекарску помоћ.

3. Зглобови

Горњи средишњи део уха припада зглобовима. За кочење или болне руке и ноге, штипаљка је спас. Уколико имате хроничне болове, можда је лекар ипак бољи избор!

4. Синуси и грло

Овај доњи део уха је повезан са параназалним синусима и грлом. Кад је хладно или је у питању синусна инфекција, штипаљка може учинити чудо.

5. Варење

Тик изнад ушне ресице је тачка која се доводи у везу са пробавом. Бол у стомаку или грчеви могу се смањити или чак потпуно елиминисати. Успут, метода се такође може применити и превентивно …

6. Глава и срце


Ресица уха је спојена са два најважнија дела тела – главом и срцем. Главобоља или срчани проблеми могу се смањити ако стиснете овај дио уха штипаљком или прстом.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

...

03.10.2015 16:39

... На стипаљке сада имам пик, неце висе кацит' се на стрик...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

03.10.2015 17:08

Хебо докторицу, колико ми је до сада узимала за партиципацију, узецу од комсинице пет стипаљки и ето ресења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КУД ПОСЛУШАХ

05.10.2015 09:26

А мене сад боли уво (за све).

ОДГОВОРИТЕ