Коља са татом у високој политици

Белоруски председник Александар Лукашенко изненађује многе тиме што често са собом води свог сина Кољу (11). Последњи пут га је повео у Њујорк на Генералну скупштину Организације уједињених нација.

Свијет 03.10.2015 | 15:00
Коља са татом у високој политици

Коља је последњи пут виђен у јавности када је са оцем у понедељак позирао поред Барака и Мишел Обаме.

Али он није био тамо само да се гости, него је присуствовао и генералној скупштини.

Ово није први пут да је Лукашенко повео свог сина са собом на неки битан догађај. Коља га често прати на пословним састанцима.

Са оцем је ишао и на комеморацију у Кини поводом Другог светског рата, 3. септембра, где је фотографисан поред нашег председника Томислава Николића и његове супруге Драгице.

Према неким теоријама, Лукашенко га води свуда са собом како би био подобан да га наследи.

Али Лукашенко је у интерјуу за ББЦ порекао ово, рекавши да је његов син само везан за њега и да не жели да оде на спавање ако му тата није ту.

Коља је са оцем ишао и у посету џамији решика Заједа у Абу Дабију у октобру 2014.

Иако на овим путовањима учи многе ствари које у школи не би могао, Лукашенка критикују што му син изостаје из школе. У септембру ове године пропустио је недељу дана у школи, па су то негативно прокоментарисали на белоруској телевизији "Белсат".

Коља, што је надимак од Николај, најмлађи је од три председникова сина. У западним медијима се писало да је он дете из ванбрачне везе Лукашенка са својом докторком.

Али без обзира на то ко му је мајка, Коља је ове године посетио многе светски битне догађаје и упознао лидере многих земаља са само 11 година.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар