Kolja sa tatom u visokoj politici

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko iznenađuje mnoge time što često sa sobom vodi svog sina Kolju (11). Poslednji put ga je poveo u Njujork na Generalnu skupštinu Organizacije ujedinjenih nacija.

Svijet 03.10.2015 | 15:00
Kolja sa tatom u visokoj politici

Kolja je poslednji put viđen u javnosti kada je sa ocem u ponedeljak pozirao pored Baraka i Mišel Obame.

Ali on nije bio tamo samo da se gosti, nego je prisustvovao i generalnoj skupštini.

Ovo nije prvi put da je Lukašenko poveo svog sina sa sobom na neki bitan događaj. Kolja ga često prati na poslovnim sastancima.

Sa ocem je išao i na komemoraciju u Kini povodom Drugog svetskog rata, 3. septembra, gde je fotografisan pored našeg predsednika Tomislava Nikolića i njegove supruge Dragice.

Prema nekim teorijama, Lukašenko ga vodi svuda sa sobom kako bi bio podoban da ga nasledi.

Ali Lukašenko je u interjuu za BBC porekao ovo, rekavši da je njegov sin samo vezan za njega i da ne želi da ode na spavanje ako mu tata nije tu.

Kolja je sa ocem išao i u posetu džamiji rešika Zajeda u Abu Dabiju u oktobru 2014.

Iako na ovim putovanjima uči mnoge stvari koje u školi ne bi mogao, Lukašenka kritikuju što mu sin izostaje iz škole. U septembru ove godine propustio je nedelju dana u školi, pa su to negativno prokomentarisali na beloruskoj televiziji "Belsat".

Kolja, što je nadimak od Nikolaj, najmlađi je od tri predsednikova sina. U zapadnim medijima se pisalo da je on dete iz vanbračne veze Lukašenka sa svojom doktorkom.

Ali bez obzira na to ko mu je majka, Kolja je ove godine posetio mnoge svetski bitne događaje i upoznao lidere mnogih zemalja sa samo 11 godina.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar