Лидер у Белгији је - ОСТЕНДЕ!

Најпријатније изненађење у Про лиге је наставило да гази, а синоћ је цех платио и Локерен Марка Мирића.

Фудбал 03.10.2015 | 11:20
Лидер у Белгији је - ОСТЕНДЕ!

Остенде је забележио нови тријумф на свом терену (2:0) против Локерена у уводном мечу десетог кола белгијске лиге, којим је задржао челну позцију на табели са 23 бода (пет више од Андерлехта). Голови Гохи Би Сиријака у 46. минуту и резервисте Фернанда Канесина у надокнади времена донели су нову победу домаћину који је лакше него што се очекивало стигао до нове тројке.

Елиминација у Купу Белгије од Мускрона пре неколико дана, али и снага вечерашњег ривала, условили су да тренер домаћих промеша карте. Уместо стандардних Акпале, Вандеришеа и Канесина, на терен је послао Ђалија, Мусону и Џонкереа, који су размрдали екипу.

Остенде је добро отворио меч Бериер је у четвртом минуту имао прву шансу, али се голман гостију истакао. Исти фудбалер је у још два наврата имао добре прилике да се упише у стрелце, а у 22. минуту пропустио је најбољу шансу на асистенцију Џордана Лукакуа. До краја првог дела, видели смо узбуђшење дсамо пред голом домаћина када је Антонио Милић умало савладао свог чувара мреже у 40. минуту.

Друго полувреме кренуло је офанзивом лидера, а Сиријак је у 46. минуту начео локерен. Био је то његов седми гол у сезони, којим је повећао салдо у трци зуа најбољег стрелца Про лиге. Посао Локерену био је отежан након што је Кансах промашио прилику за изједначење у 59. минута, а у самом финишу резервиста Кавесин, Бразилац је поготком у надокнади времена поставио коначних 2:0.

Споменимо на крају и да је за Локерен на овом мечу у последњих десетак минута наступио некадашњи фудбалер Црвене звезде Марко Мирић, али без запаженијег учинка.

ПРО ЛИГА – 10. КОЛО

Петак

Остенде – Локерен 2:0 (0:0)
/Гохи Би 46, Канесин 90+2/

Субота

18.00 Шарлроа – Варегем
20.00 Лувен – Мускрон
20.00 Вестерло – Кортријк
20.30 Сент Труден – Беверен

Недеља

14.30 Гент – Бриж
18.00 Генк – Стандард
20.00 Андерлехт - Мехелен

Коментари / 0

Оставите коментар