Lider u Belgiji je - OSTENDE!

Najprijatnije iznenađenje u Pro lige je nastavilo da gazi, a sinoć je ceh platio i Lokeren Marka Mirića.

Fudbal 03.10.2015 | 11:20
Lider u Belgiji je - OSTENDE!

Ostende je zabeležio novi trijumf na svom terenu (2:0) protiv Lokerena u uvodnom meču desetog kola belgijske lige, kojim je zadržao čelnu pozciju na tabeli sa 23 boda (pet više od Anderlehta). Golovi Gohi Bi Sirijaka u 46. minutu i rezerviste Fernanda Kanesina u nadoknadi vremena doneli su novu pobedu domaćinu koji je lakše nego što se očekivalo stigao do nove trojke.

Eliminacija u Kupu Belgije od Muskrona pre nekoliko dana, ali i snaga večerašnjeg rivala, uslovili su da trener domaćih promeša karte. Umesto standardnih Akpale, Vanderišea i Kanesina, na teren je poslao Đalija, Musonu i Džonkerea, koji su razmrdali ekipu.

Ostende je dobro otvorio meč Berier je u četvrtom minutu imao prvu šansu, ali se golman gostiju istakao. Isti fudbaler je u još dva navrata imao dobre prilike da se upiše u strelce, a u 22. minutu propustio je najbolju šansu na asistenciju Džordana Lukakua. Do kraja prvog dela, videli smo uzbuđšenje dsamo pred golom domaćina kada je Antonio Milić umalo savladao svog čuvara mreže u 40. minutu.

Drugo poluvreme krenulo je ofanzivom lidera, a Sirijak je u 46. minutu načeo lokeren. Bio je to njegov sedmi gol u sezoni, kojim je povećao saldo u trci zua najboljeg strelca Pro lige. Posao Lokerenu bio je otežan nakon što je Kansah promašio priliku za izjednačenje u 59. minuta, a u samom finišu rezervista Kavesin, Brazilac je pogotkom u nadoknadi vremena postavio konačnih 2:0.

Spomenimo na kraju i da je za Lokeren na ovom meču u poslednjih desetak minuta nastupio nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Mirić, ali bez zapaženijeg učinka.

PRO LIGA – 10. KOLO

Petak

Ostende – Lokeren 2:0 (0:0)
/Gohi Bi 46, Kanesin 90+2/

Subota

18.00 Šarlroa – Varegem
20.00 Luven – Muskron
20.00 Vesterlo – Kortrijk
20.30 Sent Truden – Beveren

Nedelja

14.30 Gent – Briž
18.00 Genk – Standard
20.00 Anderleht - Mehelen

Komentari / 0

Ostavite komentar