Обрачун на Палићу: Убијен Филип Вилотијевић

Ноћас пре поноћи на Палићу убијен је Филип Вилотијевић (28) који је са још једним другом био у аутомобилу, који се кретао, када је на њих испаљен ватрени рафал. Филип је на лицу места убијен, док је младић који је са њим тешко рањен и за сада није познато о коме је реч. Његово тело нађено је у језеру.

Србија 03.10.2015 | 21:50
Обрачун на Палићу: Убијен Филип Вилотијевић

Како јавља 021.рс, изрешетан је са 15 метака. Филип Вилотијевић је био "у екипи" са недавно убијеним Александром Рогановићем.

Обојица су се бавила трговином наркотицима на подручју Новог Сада и околине.

Апелациони суд у Београду је пре свега месец дана правоснажно осудио Филипа на две и по године затвора, док је Вукашину Цмиљанићу (23), такође из Новог Сада укинуо пресуду од девет година затвора због пуцања из пиштоља када је случајно убио Тамару Радуловић (29) у клубу "Џаст ванила" на Ади Циганлији 2011. године.

Вилотијевић је осуђен због изазивања опште опасности, јер је истом приликом испалио један хитац из пиштоља у под. Цмиљанићу је притвор продужен до даље одлуке суда. Пуцњава у "Ванили" је била наставак обрачуна између две криминалне групе из Новог Сада.

Филип је син Кићуна Вилотијевића, чувеног криминалца из Црне Горе који је у јулу 1999. године у класичној сачекуши убијен испред новосадског кафића "Каскада".

Старији Вилотијевић важио је за једног од вођа црногорског криминалног клана у Новом Саду, а њихова породица била је у сукобу са никшићком фамилијом Радуловић, још 80-их година.

Екипе црногорских криминалаца су тренутно на путу за Нови Сад, сазнаје 021 незванично. Очекује се још сукоба наредних дана.

Филип је, иначе, "стари зналац" новосадске полиције због различитих кривичних дела у која је био умешан, али је пре пресуде за убиство у "Ванили" осуђен само за један случај изнуде, за шта је добио шест месеци затвора. Својевремено га је и Веће за малолетнике суда у Новом Саду осудило за кривично дело убиства у покушају и недозвољеног ношења оружја.

Филип Вилотијевић је новосадској јавности познат и као актер пуцњаве испред ОШ "Жарко Зрењанин". Мада је ухапшен због сумње да је тада за покушо убиство Немање Ј. (18), остало је само на томе да се сумњичи, судија није донео осуђујућу пресуду.

Извор: 021.рс

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ђорђе С.

03.10.2015 10:41

Пријатељу, почивај у миру, нека ти је лака црна српска земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лк

03.10.2015 12:37

А што га жалиш ?

Name

кикас

03.10.2015 22:50

Ко год продаје дрогу даБогда овако заврсио

Name

боки

03.10.2015 20:22

Ко се пистоља лати, од њега и страда. не би да је студирао биологију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.ЛК

03.10.2015 21:28

У ПРАВУ СИ СТО ЈЕ ТРАЗИО ТО ЈЕ ДОБИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајде

04.10.2015 14:43

Жао човеку буде његових година, али њега НЕ. Како му је отац скончао тако и он. Колико је само живота због њих страдало. Ај здраво, ко те шиша !!!

ОДГОВОРИТЕ